Pet mitova o izbjeljivanju zubi u koje ne treba vjerovati

Foto: Pixabay

NOVI proizvodi za izbjeljivanje zubi na tržište izlaze svako malo, no stručnjaci uvjeravaju da su oni zapravo samo marketinški trik. Tvrde kako ljudi vole takve proizvode jer su jednostavni, pristupačni i obećaju rezultate. Ljudi će za blistavi osmijeh isprobati bilo što na što neće morati potrošiti čitavo bogatstvo, ali dobro je znati mogu li nam neke stvari naškoditi i jesu li potpuni gubitak vremena. Zubari su za The Sun progovorili o nekim najčešćim mitova koji se tiču izbjeljivanja zubi.

1. Električna četkice za zube može ih izbijeliti 

Mnoge električne četkice za zube imaju postavku koja navodno pomaže u izbjeljivanju zubi. Stručnjaci kažu da je taj režim rada koristan isključivo u vidu boljeg poliranja i uklanjanju nečistoća s površine zuba. Neće izbijeliti vaše zube.

2. Zube treba prati nakon svakog jela 

Nakon što popijete čaj i kavu, pobrinite se da dobro isperete usta vodom. Ne morate svaki put četkati zube ni nakon ispijenog pića, ni nakon pojedenog jela.

3. Izbjeljivanje zubi je trajno

Čak i nakon što se podvrgnete izbjeljivanju zubi kod provjerenog stomatologa, rezultat neće biti trajan, štoviše, ponekad će se činiti da ništa niste napravili već u roku od nekoliko mjeseci. Vaš način života može utjecati na trajanje rezultata. Pušenje cigareta i pijenje puno kave svakako neće pomoći.

4. Kućne radinosti su jednako korisne kao profesionalne

Iako neke poznate osobe hvale određene proizvode, setovi za izbjeljivanje kod kuće, uključujući i trakice, neće obaviti isti posao kao profesionalno izbjeljivanje. Takvi proizvodi mogu biti štetni jer ako štitnik za desni nije dobro postavljen, sastojak za izbjeljivanje može iscuriti na desni i usne.

Trakice mogu samo nagristi vanjski sloj zuba, čineći ga osjetljivijim i podložnijim trunjenju.

5. Soda bikarbona je spas za žute zube

Miješanje sode bikarbone s pastom za zube kao domaći lijek za izbjeljivanje može uzrokovati trajna oštećenja. Ova kombinacija može nagristi caklinu, oslabjeti strukturu zuba i s vremenom ih učiniti podložnijima mrljama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.