Pet razloga zašto biste trebali razmisliti o treniranju boksa

Foto: Unsplash

TRENIRANJE boksa ima mnoge dobrobiti, pozitivno utječe na fizičko i mentalno zdravlje, a vrlo je popularno među zaljubljenicima fitnessa i sportaša. Ako želite početi aktivno trenirati, a ne želite vježbati s pomoću sprava u teretani, možda biste mogli pružiti priliku boksu. Donosimo pet razloga zašto biste trebali razmisliti o tome. 

Poboljšava zdravlje srca

Boks je fizička aktivnost visokog intenziteta koja ubrzava rad srca, utječe na poboljšanje kardiovaskularne izdržljivosti i smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti, prenosi Health Shots.

Utječe na poboljšanje koordinacije

Brzi pokreti i kombinacija udaraca zahtijevaju preciznu koordinaciju i brze reflekse. Treniranje boksa s vremenom dovodi do poboljšane agilnosti, općenite kontrole tijela te preciznosti u izvođenju različitih pokreta. 

Treniranjem boksa se toniraju mišići

Pokreti, udarci rukama i rad nogama angažiraju različite skupine mišića, što dovodi do poboljšane snage i definiranja mišića. Najveće promjene mogu se primijetiti na rukama, ramenima, jezgri i nogama. 

Utječe na smanjenje stresa

Boks je izvrstan trening za smanjenje stresa i napetosti. Fizičko naprezanje oslobađa endorfine, smanjuje razinu stresa i potiče osjećaj blagostanja. Treniranje boksa pomoći će vam izbaciti napetost i nelagodu koje držite u sebi, a koje mogu biti posljedica stresnog dana na poslu ili drugih situacija. 

Treniranje boksa pomaže s gubitkom težine

Boksanje sagorijeva velik broj kalorija u kratkom vremenu, što ga čini učinkovitom vježbom za mršavljenje i regulaciju težine, naravno, u kombinaciji s uravnoteženom prehranom. No, za prave i vidljive rezultate bit će potrebno određeno vrijeme, pa se nemojte razočarati ako odmah ne vidite promjenu.