Piletina bez kože nikada nećete biti dobra kao piletina s kožom

Foto: Instagram 

ZANIMLJIVO, baš zanimljivo.

Stalno čitamo kako je piletina fenomenalan izvor proteina, no da ne bismo pogriješili i pojeli veću količinu masti, kožu obavezno moramo skinuti i baciti. Ona je taj masni dio koji kvari epitet super zdrave piletine.  

Međutim, ako često jedete pileća prsa ili svako malo kupite prsa koja su dosta suha, vjerujemo da vam takav obrok više ne pričinjava neki poseban užitak, ma koliko god ih dobro začinite.  

Poslušajte stoga savjet vrhunskog kuhara i triatlonca koji se natječe na famoznim Ironman utrkama, a on kaže: ostavite kožu na piletini i pripremiti si obrok kakav zaslužujete.  

Riječ je o Chrisu Faulkneru, šefu kuhinje Disneyland Resorta koji dobro zna kako složiti zdrav, sportski obrok koji neće štetiti vašim fitness ciljevima, a bit će napokon toliko ukusan da se više nećete mrštiti od pomisli na još jedan te isti obrok, suh i ne baš sočan.  

Ostavite piletinu s kožom, začinite je kako treba i bacite je na malo ulja da se meso dobro zapeče, a svi fini okusi i sočnost ostat će u mesu baš zato što ste ga pripremali s kožom.  

Ali ipak je nemojte pojesti jer nije baš toliko nemasna, nego je odvojite od mesa netom prije jela i užitka u sočnom okusu pilećih prsa. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.