Popularni pjevač otvoreno progovorio s kojom se bolesti bori već 14 godina

POZNATOM 27-godišnjem pjevaču Nicku Jonasu dijagnosticiran je dijabetes tipa 1 prije 14 godina, a sada je otvoreno priznao kako se s tim nosi.

"Prije 14 godina dijagnosticiran mi je dijabetes tipa 1. Ovo iskustvo je promijenilo moj stav kad je u pitanju zdravlje. Sada vježbam, kvalitetno se hranim i stalno razmišljam o šećeru u krvi i inzulinu. Ne možete uvijek vidjeti što znači imati ovu nevidljivu bolest, a s dijabetesom tipa 1 možete se osjećati usamljeno i izolirano", napisao je.

Nicku je dijabetes dijagnosticiran 2005. godine, iste godine kada je osnovao grupu Jonas Brothers sa starijom braćom Kevinom i Joeom.

Dijabetes ili "tihi ubojica", kako ga još zovu, česta je bolest koja pogađa i mlađe i starije.

To je stanje koje se događa kad ljudsko tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina, što je ključno za regulaciju razine šećera, a zanimljivo je to da simptomi nisu jednaki za muškarce i za žene.

Nick je otkrio da je u trenutku dijagnoze imao svega 45 kilograma.

"Slika s lijeve strane pokazuje moje stanje nekoliko tjedana nakon dijagnoze. Izgubio sam puno kilograma prije nego što sam uopće otišao doktoru", napisao je Nick na Instagramu prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.