Popularni trening gradi čelične trbušnjake i podiže raspoloženje

Foto: Unsplash

PONEKAD se odlazak u teretanu čini iscrpljujućim, ali prema TV doktoru Michaelu Mosleyju, isplati se. U novoj epizodi podcasta Just One Thing, dr. Mosley je istaknuo pilates kao jedan od najučinkovitijih treninga.

Pilates je osmislio Joseph Pilates prije više do 100 godina. Uključuje male, kontrolirane pokrete, a mnogi se izvode u ležećem položaju. Naglasak je na disanju.

"Pilates je iznenađujuće učinkovit. Dobar je za duboke mišiće, podiže raspoloženje i daje poticaj mozgu", rekao je dr. Mosley.

Pilates pokreće mišiće jezgre, poboljšava držanje i čini nas fleksibilnijima. I svatko ga može isprobati, dodaje dr. Mosley. Odličan je za one koji su u formi, ali i dovoljno nježan da je siguran za trudnice ili osobe koje pate od bolova u leđima.

Dr. Mosley je istaknuo da pilates zateže jezgru i gradi čelične trbušnjake, kao i da smanjuje tjeskobu i ublažava bolove u leđima. Ako nemate vremena polaziti tečaj pilatesa, besplatni treninzi dostupni su na YouTubeu, a najpopularniji su Move With Nicole, Isa Welly i Flow with Mira. Početnicima se savjetuju dva treninga tjedno u trajanju od 20 do 30 minuta.