Foto: 123rf
OVAJ recept bazira se na slasnom, a ne masnom.
Sastojci:
70 g basmati riže
40 g posnog sira
100 ml rižinog mlijeka
50 ml cijeđenog soka od naranče
1 banana
prstohvat soli
stevia
Priprema:
1. U rižinom mlijeku kuhajte rižu na laganoj vatri oko 20 min, odnosno dok ne ishlapi tekućina
2. Rižu ohladite na sobnu temperaturu te dodajte posni sir, sok od naranče, bananu, sol i steviju prema željenom okusu slatkoće
3. Umiksajte prethodno navedene sastojke u pjenastu smjesu, u koju prema želji možete dodati komadiće svježeg voća
4. Smjesu ohladite u hladnjaku
Basmati riža poznata je kao riža koja se kratko kuha. Mi ovdje navodimo kuhanje u trajanju oko 20 min s ciljem da se zrna riže prekuhaju, kako bi umiksani sadržaj dobio veću konzistentnost teksture.
Basmati riža je riža dugog zrna koja sadrži čak 8 esencijalnih aminokiselina, a prednost njene konzumacije, osim vrlo ugodnog okusa, proizlazi i iz njezinog glikemijskog indeksa, zahvaljujući kojemu se energija, koju organizam dobije unosom ove namirnice, oslobađa postepeno.
Ova je riža poznata kao odličan izbor za izradu slatkih jela.
Dobar tek!