Rođena je bez nogu, postala vrsna gimnastičarka, a pravi šok je tek uslijedio

Foto: Instagram

JENNIFER Bricker rođena je bez nogu. Zbog njezinog su je invaliditeta roditelji napustili čim se rodila.

Naime, djevojčica je bez nogu ostala još u majčinoj utrobi jer je zapetljana pupčana vrpca u ranoj fazi razvoja prekinula dotok krvi u noge. Ipak, Jennifer je na kraju usvojio divan par iz gradića u Illinoisu, piše People magazin. 

Njezini su joj posvojitelji usadili samopouzdanje i nevjerojatnu snagu koja joj je bila potrebna kako bi ostvarila svoj san: postala vrsna sportašica i gimnastičarka. Njena junakinja iz djetinjstva bila je legendarna gimnastičarka Dominique Moceanu.

Iako su je mnogi obeshrabrivali u namjeri da postane gimnastičarka, njezina ju je obitelj poticala u tome da može nadmašiti i vlastita očekivanja. Sa svega sedam godina bila je na dobrom putu da postane gimnastička prvakinja. No to je samo početak priče. Tijekom godina Jennifer se počela natjecati i dominirati u svojem sportu. Postala je i prvakinja države Illinois u gimnastici.

Nakon nekog je vremena znatiželjnu Jennifer zanimalo prezime njezinih bioloških roditelja. Zanimalo ju je zapravo kako bi se prezivala da ju nije napustila rođena majka. Odgovor koji je dobila na to pitanje izazvao je šok i nevjericu. Ispostavilo se da je njeno pravo prezime Moceanu te da joj je njen idol iz djetinjstva, olimpijska gimnastičarka Dominique Moceanu, zapravo sestra.

Priču o svojem nevjerojatnom životu oblikovala je i u knjigu koja nosi naslov 'Sve je moguće: Kako pronaći vjeru i hrabrost i slijediti svoje snove.'   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.