Foto: 123rf
Mnogi u svojoj fitness prehrani zaborave na unos povrća te se obrok nerijetko sastoji isključivo od kombinacije potrebne količine proteina i ugljikohidrata.
KREM JUHA OD BROKULE
Sastojci:
500 g svježe brokule
50 g posnog sira
prstohvat usitnjenih listića bosiljka
pola čajne žlice mljevenog češnjaka
pola čajne žlice soli
prstohvat papra
Priprema:
1. Brokulu skuhajte do razine kada je u potpunosti mekana
2. Štapnim mikserom izmiksajte brokulu i 100 ml vode u kojoj se kuhala
3. Štapnim mikserom umiksajte posni sir sa dvije jušne žlice vode
4. Pola litre vode u kojoj se kuhala brokula ostavite u posudi u koju ponovno vratite, sada izmiksanu, brokulu te dodajte posni sir, usitnjene listiće bosiljka, mljeveni češnjak, sol i papar
5. Kuhajte juhu dok ne zakipi, nakon čega je kuhanje završeno
JUHA OD RAJČICE
Sastojci:
500 ml pasirane rajčice
300 ml vode
1 čajna žlica usitnjenih listića bosiljka
1 čajna žlica stevije u prahu
2 prstohvata soli
prstohvat papra
Priprema:
1. Pasiranu rajčicu kuhajte dok ne zakipi, nakon čega dodajte vodu te ostale navedene sastojke
2. Kuhajte juhu dok ponovno ne zakipi, nakon čega je kuhanje završeno
Ukoliko želite, u vruću juhu nakon kuhanja možete dodati komadiće rižinih krekera.
Sastojci:
500 g svježe brokule
50 g posnog sira
prstohvat usitnjenih listića bosiljka
pola čajne žlice mljevenog češnjaka
pola čajne žlice soli
prstohvat papra
Priprema:
1. Brokulu skuhajte do razine kada je u potpunosti mekana
2. Štapnim mikserom izmiksajte brokulu i 100 ml vode u kojoj se kuhala
3. Štapnim mikserom umiksajte posni sir sa dvije jušne žlice vode
4. Pola litre vode u kojoj se kuhala brokula ostavite u posudi u koju ponovno vratite, sada izmiksanu, brokulu te dodajte posni sir, usitnjene listiće bosiljka, mljeveni češnjak, sol i papar
5. Kuhajte juhu dok ne zakipi, nakon čega je kuhanje završeno
JUHA OD RAJČICE
Sastojci:
500 ml pasirane rajčice
300 ml vode
1 čajna žlica usitnjenih listića bosiljka
2 prstohvata soli
prstohvat papra
Priprema:
1. Pasiranu rajčicu kuhajte dok ne zakipi, nakon čega dodajte vodu te ostale navedene sastojke
2. Kuhajte juhu dok ponovno ne zakipi, nakon čega je kuhanje završeno
Ukoliko želite, u vruću juhu nakon kuhanja možete dodati komadiće rižinih krekera.
U zimsko vrijeme uz unos povrća potrebna je i okrjepa, a postoji li bolja kombinacija navedenog od tople juhe?