Što najjači čovjek na svijetu pojede u jednom danu

Foto: EPA

DNEVNE potrebe za kalorijama variraju ovisno o spolu i dobi, a kreću se od 2000 do 2600 kalorija. Međutim, Brianu Shawu to nije ni blizu dovoljno čak ni za jedan obrok. Ovaj 40-godišnjak natječe se u natjecanjima snage, a najvažnija titula koju je odnio je ona za najjačeg čovjeka na svijetu. Njome se okitio već četiri puta. 

A da bi pobijedio na takvom natjecanju mora dizati teške utege te povlačiti autobuse, vatrogasna vozila i zrakoplove. To znači da mora provesti puno vremena trenirajući i vježbajući. Također, mora jesti dovoljno hrane kako bi održao svoju težinu, koja premašuje 180 kilograma. S obzirom na to da dnevno sagorijeva tisuće kalorija, mora ih jednako toliko ili više unijeti u organizam.

"Kada treniram, nastojim unijeti 8000 kalorija u danu. Na vrhuncu unosim između 10 i 11 tisuća kalorija dnevno", izjavio je. 

Ako mislite da je to jednostavno, varate se. Shaw ne skriva da je upravo zadovoljiti prehrambene potrebe najteži dio.

Dnevno pojede oko pola kilograma mesa

Kada Shaw trenira, njegov prvi izbor je meso. Na dnevnoj bazi pojede oko pola kilograma mesa. Jedini njegov obrok koji ne uključuje meso je doručak. Prvi obrok u danu sastoji se od osam jaja pomiješanih s dvije šalice riže i soka od naranče pomiješanog sa špinatom.

Osim toga, kada trenira, oslanja se na shakeove, a ne bježi ni od povremenih poslastica. Omiljena mu je cheesecake.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.