Stručnjaci objavili recept za najbolji sendvič od puretine

Foto: 123rf

MOŽDA zvuči malo nevjerojatno da se znanost bavi receptima za sendviče, ali ovih dana čak i to ima smisla.

Veliki dio svijeta prema božićnoj tradiciji za blagdane jede pečenu puricu i već je uvriježeno da zbog njene veličine često ostane puno ostataka, a najbolji način da se oni iskoriste su sendviči.

Tvrde to vlasnici cijenjenih britanskih pekarnica Greggs, koji su naručili istraživanje te uz pomoć znanosti kreirali recept za najbolji sendvič od ostataka puretine, piše Coventry Telegraph, a saznanja su prenijeli i drugi portali.

Naime, stručnjaci za sendviče testirali su desetke kombinacija koje je kušalo više od 1.000 volontera, a provodili su ih stručnjaci Mindlaba iz Centra za inovacije iz Sussexa, Brighton, i tamo su utvrdili recepturu:

Kruh mora biti od cjelovitih žitarica, lagano premazan maslacem, što je, navodi se, idealna baza za puretinu. Kad je u pitanju punjenje - 25 posto punjenja odnosi se na ostatke puretine, 19 posto na dodatke (sir, pureća šunka, povrće), potom 14 posto umaka od brusnica te na vrhu tanki komad pržene slanine.

Dr. David Lewis, koji je vodio istraživanje, kaže da se "formula temelji na popularnosti sendviča od puretine i omiljenih dodataka te njihovom povezivanju s Božićem".



Uz to, kombinacija se čini dovoljno zdrava jer je u skladu s formulom 80:20, kojom se vode oni koji žele jesti zdravu i balansiranu prehranu.

Imate li ostataka puretine u frižideru, sad znate kakav ćete sendvič napraviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.