Studentica umrla nakon što se podvrgnula ekstremnoj dijeti prije izleta

Foto: Facebook

20-GODIŠNJA studentica iz Velike Britanije pronađena je mrtva nakon što je uoči nadolazećeg izleta gladovala i pila tablete od jabučnog octa koje navodno potiču mršavljenje.

Lindsey Bone, studentica kriminalistike na Sveučilištu Sussex, bila je tjeskobna zbog svoje težine pa je počela piti tablete od jabučnog octa koje se reklamiraju kao "prirodno sredstvo za suzbijanje apetita" i "dodatak prehrani koji potiče mršavljenje" od "zdrobljenih, destiliranih i fermentiranih jabuka", prenosi Telegraph.

Cimerice su pronašle Lindsey mrtvu u njenoj sobi 5. travnja. Mrtvozornica Veronica Hamilton-Deeley rekla je da ne može pronaći uzrok smrti i slučaj je nazvala "tajanstvenim".

Istragom je pronađen dnevnik u koji je djevojka upisivala pravila poput toga da ne smije jesti više od 1200 kalorija dnevno, ugljikohidrate smije samo jednom u danu, ako i toliko, treba "ostati u knjižnici i ne jesti", mora "grickati voće i popiti jabučni ocat".

Dnevnik je sadržavao detalje koji su otkrili da je Lindsey bila vrlo negativna prema sebi, izjavila je mrtvozornica Claire Rogers.

Lindseyna majka Mandy Bone opisala je svoju kćer kao divnu i snažnu osobu.

"Željela je diplomirati i tako odati počast svom ocu. Imala je toliko planova", rekla je.

Bone je znala da njena kći pije žlicu jabučnog octa uz svaki obrok, odnosno tri puta na dan, ali je dodala da ga je prije otprilike dvije godine počela uzimati u obliku tableta.

Također, kaže da je njena kći prakticirala povremeni post i to metodi 5:2, što znači da je potpuno ograničavala unos hrane dva dana u tjednu. Na dan smrti majci je rekla da nije puno jela.

Patologinja Catherine Guy rekla je da je nalaz obdukcije pokazao normalne rezultate te da je Lindsey u organizmu imala "terapeutske doze antidepresiva i lijekova protiv tjeskobe".

"Jedino što smo ustanovili je da je imala malo povišenu razinu kiseline u krvi", dodala je Guy.

"To nije bila razina koja bi se inače smatrala fatalnom, ali je bila povišena. Tijelo ima prirodan način uravnoteženja kiseline i lužine, a na to može utjecati prehrana, posebno post", pojasnila je.

"Jabučni ocat je dodatak prehrani. Ne postoji mnogo informacija o njegovom učinku, ali je kiseo, a ne znamo koju je količinu Lindsey uzela odjednom", ističe Guy.

Liječnici su zaključili da je uzrok smrti srčana aritmija, ali ne znaju što ju je uzrokovalo. Majka nesretne 20-godišnjakinje zato nakon prošlotjednog otkrića ovih informacija upozorava druge na opasnost ekstremnih dijeta.

"Molim vas, budite oprezni", poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.