Tajna savršenog tijela: Trening i prehrana Jessice Biel

Foto: Instagram

GLUMICA Jessica Biel veoma drži do svog izgleda.

Bilo da kroči glamuroznim crvenim tepihom ili se u bikiniju opušta na plaži, Jessica Biel uvijek izgleda besprijekorno. Dovoljan je jedan pogled na njene mišiće da vam bude jasno da su tu uložene godine truda, vježbanja i zdrave prehrane.


"Za mene je najvažnije - dobro se naspavati, piti mnogo tekućine (vode), zdravo se hraniti i izbjegavati alkohol. Znam, sve to zvuči dosadno, ali zaista pomaže", rekla je Biel za ELLE.

Svakodnevni trening slavne glumice uključuje boks, borilačke vještine i vježbanje joge. Biel obožava jogu i ona je dio glumičine jutarnje rutine.

U slobodno vrijeme voli šetati psa ili igrati odbojku na pijesku. Definitivno je vanjski tip i većinu vremena provodi na otvorenom, čak se popela na planinu Kilimandžaro 2010. godine, piše shape.com.

Biel se kune u efikasnost Paleo dijete koja je bogata proteinima i siromašna ugljikohidratima.

"Bolje se osjećam kada ne jedem gluten, pšenicu i mliječne proizvode: imam više energije, nemam problema s probavom i osjećam se odlično", izjavila je 34-godišnja glumica, piše latimes.com.


Otkriva i da ima prekrasni vrt u kojem rado provodi dane i sadi voće i povrće. Dan započinje bezglutenskim palačinkama s kokosom ili Paleo palačinkama s maslacem od badema i preljeva od domaćeg meda te svježe cijeđenim sokom ili zelenim čajem.

Za ručak jede salatu, kvinoju ili vegetarijanski burger. Preko dana gricka perece, a za večeru bira losos, rižu ili grilano povrće. Ako sa suprugom Justinom Timberlakeom i sinčićem Silasom izađe na večeru, onda najčešće bira piletinu.


"Svi jedemo zdravo. Pokušavamo. Silas je dijete pa ponekad ne želi jesti brokulu ili špinat, ali naravno, dozvoljavam mu i tjesteninu i krumpiriće", tvrdi Biel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.