TikToker povećao usne kremom za erekciju, stručnjaci upozoravaju da to ne radite

Foto: TikTok/Screenshot

NIJE tajna da se TikTokom u posljednje vrijeme širi sve više diskutabilnih trendova i trikova. Jedan takav je zabrinuo stručnjake.

Naime, korisnik ove društvene mreže jerrybmaldanado objavio je video u kojem na usne nanosi bijelu pastu. Kako je objasnio, riječ je o "kremi za erekciju", koju on koristi kako bi povećao usne.

Nejasno je koji je konkretno proizvod upotrijebio - rekao je da je riječ o francuskoj marki na čijem je proizvodu naslikan "gigantski penis" koju je pronašao u sex shopu. Naime, ovakve kreme dizajnirane za pojačavanje erekcije obično se oslanjaju na alprostadil, vrstu vazodilatatora koji širi krvne žile.

@jerrybmaldonado

If you know what movie I’m talking about please tell me because I want to watch it again #beauty #lips

♬ original sound - Jerry Mal

Jerrybmaldanado je rekao da je ideju dobio nakon što je pogledao "A Nice Girl Like You", film iz rujna 2020. koji sadrži scenu u kojoj lik glumice Lucy Hale čini upravo to, zamijeni kremu za erekciju sa sjajilom za usne.

Nakon nanošenja izdašnog sloja kreme na gornju i donju usnicu, jerrybmaldanado je rekao da mu usne "nekako trnu, ali ne osjeća se užasno". No osam minuta kasnije je priznao da ima osjećaj kao da mu usne gore te je odlučio obrisati kremu. Njegove usne su nakon toga bile vidljivo veće.

"Ako želite isprobati, samo naprijed", poručio je svojim pratiteljima istovremeno priznavši da "ne zna je li to sigurno".

Prema dermatologinji iz New Yorka, dr. Hadley King, po svaku cijenu biste trebali izbjegavati stavljanje kreme za erekciju na usne, kao i bilo kakvog drugog agresivnog sastojka za njegu kože poput retinola, alfa hidroksi kiselina i salicilne kiseline.

"Takvi proizvodi se lakše podnose na područjima gdje je koža deblja ili masnija pa mogu biti previše iritantni kada se koriste na usnama", rekla je King za Insider.

Budući da erekcije zahtijevaju povećani protok krvi, primjena lokalnog vazodilatatora na to područje može pomoći u procesu. No kada se nanese na usne, područje napravljeno od tanke i nježne kože s manje uljnih žlijezda od normalne kože, alprostadil bi mogao uzrokovati peckanje, oticanje, ljuštenje i alergijske reakcije, navodi King.

Neke od ovih krema sadrže i ulje metvice, koje vlaži kožu i uzrokuje privremenu iritaciju koja rezultira oteklinama. Kada se nanese na penis, stvara veći izgled, a isto vrijedi i za usne.

Također postoji šansa da biste mogli progutati djeliće kreme za erekciju koje ste prethodno namazali na usne, rekao je King. To je opasno jer je dokazano da konzumiranje vazodilatatora u obliku tableta povećava tjelesni tlak i uzrokuje lupanje srca, bol u prsima i glavobolju, pa postoji šansa da bi se isto moglo dogoditi ako slučajno progutate previše kreme za jačanje erekcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.