Foto: 123rf
AKO volite aromu kave i klasični tiramisu ovo je recept za vas. Ovo je recept za tiramisu pripremljen bez rafiniranog šećera, glutena i namirnica životinjskog podrijetla. Čuva se u zamrzivaču i poslužuje hladan. Pripremite najbolji tiramisu. Isprobano!
Čokoladni mousse
3 šalice oraha
3 šalice indijskih oraščića
12 datulja, otkoštenih
6 žlica bademova mlijeka
4 žlice agava sirupa
4 žlice kokosova ulja, otopljenog
3 žlice kakao praha
1 žlice kokosovog šećera
1 1 žličice instant kave
1 žličica bourbon vanilije u prahu
1 žličice soli
Bijela krema
1 šalice indijskih oraščića
1 šalice bademova mlijeka
2 žlice kokosova ulja, otopljenog
2 žlice agava sirupa
1 žličica bourbon vanilije u prahu
prstohvat soli
kakao u prahu za posipanje
Priprema
Bademovo mlijeko možete pripremiti sami. U omjeru 1:3 izradite bademe i vodu te procijedite. Za ovaj recept potrebno je manje od šalice mlijeka (1/3 šalice badema izradite s 1 šalicom mlijeka).
Pripremite kalup za tortu promjera oko 15 cm ili pravokutnu posudu dužine do 20 cm. Za lakše vađenje kalup obložite prianjajućom folijom.
Za pripremu svakog sloja prvo na suho sameljite orašaste plodove, a potom u blender dodajte ostale sastojke i izradite u homogenu smjesu. Svaki sloj ravnomjerno rasporedite u kalup. Dok pripremate sljedeći sloj kalup držite u zamrzivaču. Prije izrade bijele kreme blender očistite i dobro posušite.
Nakon izrade sva tri sloja kalup poklopite i ostavite u zamrzivaču oko 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu. Tiramisu držite u zamrzivaču.
Dobar tek!