Top trener slavnih podijelio četiri najomiljenije vježbe za vidljive trbušne pločice

TRENER poznatih faca, među kojima su Jessica Biel, Kate Upton i Naomi Campbell, većinom svoje klijente usmjerava na izvođenje osnovnih vježbi, ali svako toliko će ubaciti neku varijaciju kako bi začinio njihove treninge. To je učinio i tijekom nedavnog susreta s košarkašem Bradleyjem Bealom. 

Kako kaže, vjeruje da Beal ima najjače trbušne mišiće od svih igrača najuspješnije košarkaške lige svijeta, NBA. Stoga ga je odlučio zamoliti da demonstrira četiri najomiljenije vježbe za vidljive trbušne pločice. 

Prva je varijacija bočnog planka, vježba koja osim trbuha gradi i ramena, odnosno njihovu stabilnost. Druga vježba izvodi se na klupi uz pomoć osobe koja će vas pridržavati dok ležite bočno, nogama oslonjenima na klupu, a gornji dio tijela sami pridržavate u zraku i rukama podižete uteg ili neki predmet iznad glave. 

"Vrlo malo ljudi može podići ruke iznad glave kao što Brad radi ovdje, pa isprva nemojte dizati uteg. Vjerujte mi, teško je i bez toga", pojasnio je. 

Slijedi još jedna prilično teška vježba - viseće podizanje nogu. On noge ne podiže, kao što je to uobičajeno, prema naprijed, već ih pomiče lijevo-desno. 

I na kraju Brad legne na pod pa podigne leđa i noge tako da mu tijelo tvori oblik slova V. Pritom u zrak podiže girje i jača svoj core i ramena. 

Ove vježbe teško će izvesti početnici u fitnessu, ali jačanjem tijela i gradnjom kondicije i oni će ih s vremenom moći odraditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.