Vježbe kojima ćete najlakše izravnati donji dio trbuha

Foto: 123rf

JESTE li i vi od onih kojima se čini kako, bez obzira na to što činili i koliko se trudili, jednostavno ne vidite nikakve promjene na trbušnim mišićima?

Posebno onom kritičnom donjem dijelu trbuha.

Ako jeste, tad morate znati slavnu fitness formulu koja kaže da je za naglašeni six pack potrebno trenirati cijelo tijelo, a nemojte zanemariti niti poznatu uzrečicu da se trbušnjaci rade u kuhinji.

Pa ako zaista želite naglasiti trbušne mišiće i izravnati tvrdokorni donji dio trbuha, morat ćete se zaista dobro oznojiti i prihvatiti prave kombinacije namirnica.

Bez toga teško da ćete uspjeti skinuti masne naslage koje će skrivati trbušne mišiće sve dok ih se ne riješite toliko da napokon pružite mišićima šansu da izvire na površinu. 

A kako se naslage s trbuha najteže otapaju, budite svjesni da pred vama nije nimalo lak zadatak.

No, svakako nije nemoguć.

"Donji trbušni mišići zahtijevaju puno truda jer se upravo na tom mjestu taloži najveći višak masti, a kada pričamo o ženama, zadatak je tim teži jer ženski hormon estrogen prirodno želi zadržati masnoću na tom području", tvrdi certificirana trenerica iz New Yorka Amanda Butler i zato bi se, izjavila je za portal Greatist.com, trebali posvetiti najučinkovitijim vježbama za taj dio tijela.

Ona je otkrila popis vježbi, a mi vam donosimo i video instrukciju za svaku od njih.

1. Heel Tap



2. Mountain Climbers


3. Scissors


4. Slider Pike


5. Straight Leg Raise


6. Cross Body Climber

7. Slider Knee Tuck

8. Rolling Plank

9. Roll Up

10. Jack Knife

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.