Vježbe uz koje vam neće biti dosadno: Od skakanja na trampolinu do preskakanja užeta

Foto: 123RF

DOLAZAK ljeta budi nostalgiju za danima kada je završetak školske godine značio cjelodnevni boravak na ulici, plaži ili u prirodi. 

Dani su bili dulji, a vježbanje zanimljivo i nije se uopće činilo kao da se trudimo biti u formi. Uz neke od ovih aktivnosti smo odrasli, a ako vam je cilj dobro se oznojiti i pritom odlično zabaviti, zgrabite potrebno i prisjetite se djetinjstva.

1. Gađanje lukom i strijelom

Streličarstvo je još uvijek popularno i mnogi ga treniraju. Postoje uvodni i napredni tečajevi uz koje ćete ojačati snagu gornjeg dijela tijela, naučiti bolje koordinirati oči i ruke i upoznati se s meditativnim tehnikama, piše američki Vogue. U drvenom Japanu strijelci su prakticirali Kyudo koji je ovaj sport dopunjavao filozofijama zen stanja kako bi se postiglo prosvjetljenje.

2.  Hulahup

Korištenjem hulahupa radite kardio vježbu cijelog tijela, ali s posebnim naglaskom na donje trbušne mišiće. Prema American Council on Exercise, sagorijevate oko 420 kalorija po satu što je ekvivalentno satu aerobika ili kickboxinga.

3. Trapez

U popularnoj seriji Seks i grad na trapezu se okušala i Carrie Bradshaw. Skočite i vi! Trapez je cirkuska aktivnost koja djeluje kao joga trening koji povećava vašu snagu i fleksibilnost dok se borite s gravitacijom, navodi Vogue.

4. Skakanje na trampolinu

Skakanje na trampolinu nije samo uzbudljivo nego je i odlična kardiovaskularna vježba uz koju poboljšavate ravnotežu. Studija koju je objavila NASA pokazala je da je skakanje na trampolinu 68 posto učinkovitije od džoginga.

5. Jahanje

Ne postoji ništa više opuštajuće od provođenja vremena s konjima. Osim za uživanje, jahanje je izvrsno za jačanje jezgre mišića. Dokaz za to je supermodel Bella Hadid.

6. Preskakanje užeta

Ovom aktivnošću razvijate koordinaciju i elastičnost mišića, jačate srce i pluća, te potičete mršavljenje jer sagorijevate oko 600 kalorija u 30 minuta, navodi Vogue.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.