Žena kojoj je dijagnosticirana cistična fibroza dijeli simptome koje je ignorirala

Foto: Shutterstock

JEDNA žena otkrila je kako je mislila da njezin kašalj i bolno tijelo nisu razlog za brigu prije nego što je saznala za svoju dijagnozu koja joj je promijenila život. 42-godišnjoj Ellie Allman dijagnosticirana je cistična fibroza samo nekoliko dana prije njezina 30. rođendana, donosi The Sun. Kako je otkrila, prije dijagnoze neko je vrijeme osjećala neobične simptome, ali ih je ignorirala.

Kako objašnjavaju liječnici, cistična fibroza nasljedna je bolest koju ubrajamo u skupinu rijetkih bolesti. Uzrokuje nakupljanje prekomjerne količine sluzi u plućima i probavnom sustavu. Neki od prvih simptoma su upravo kašalj koji dulje vrijeme ne prolazi te bolovi u tijelu, koje je osjećala i sama Allman.

''Nisam imala energije, nisam mogla obavljati svoj posao kao prije. S vremenom sam shvatila da se nešto događa i otišla liječniku koji mi je nakon mnogobrojnih pretraga dijagnosticirao cističnu fibrozu'', objašnjava žena koja je podijelila svoje iskustvo kako bi upozorila i druge da ne ignoriraju njezine simptome.

''Sjećam se da sam još kao djevojčica osjećala bolove u prsima i stalni kašalj koji je moja mama pokušavala liječiti prirodnim lijekovima. Otkad znam za sebe kašljem, ali sam to doslovno ignorirala godinama. Nakon nekoliko zaredanih infekcija prsnog koša i neobjašnjivih poteškoća s govorom, tek mi je s 29 godina dijagnosticirana cistična fibroza'', dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.