Žena s dijagnozom tumora mozga upozorava na simptom koji je ignorirala

Foto: Shutterstock

ŽENA koja je mislila da ima upalu uha bila je šokirana kada je saznala da zapravo ima tumor na mozgu. Sue Hitchmough (48) otišla je liječnicima nakon što je neko vrijeme patila od vrtoglavice, ali simptom je neko vrijeme ignorirala jer je mislila da će proći. Kako je objasnila za Express, žena je mislila da ima infekciju uha te su joj liječnici prepisali antibiotike. Također je primijetila i slabiji gubitak sluha na desno uho.

Međutim, nakon što je popila tablete, Sue nije bilo nimalo bolje, a počela je imati problema s gutanjem. Gotovo godinu dana pripisivala je svoje zdravstvene probleme "pretjerivanju u teretani", ali konačno joj je u rujnu 2021. dijagnosticiran akustični neurom niskog stupnja - vrsta tumora na mozgu. Sljedeće veljače imala je prvu operaciju uklanjanja tumora od 3.5 centimetara. Sue je sada potpuno gluha na jedno uho, izgubila je sposobnost plakanja na desno oko i izgubila je osjet okusa na jednoj strani jezika.

Ugradili su joj trajnu cijev u glavu koja se zove shunt, a radi tako da odvodi višak tekućine iz mozga. Zatim je podvrgnuta operaciji povezivanja cijevi jer su liječnici bili zabrinuti da se oslobađa više tekućine nego što je potrebno.

''Znala sam se probuditi tijekom noći s osjećajem kao da mi je tableta zapela u grlu. Mislila sam da sam samo vjerojatno pretjerala u teretani ili nisam dovoljno jela. Život mi se promijenio čim sam čula da zapravo imam tumor na mozgu'', otkrila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.