Ova jela o kojima se ne prestaje pričati oduševila su nas na Food Truck Festivalu

Foto: Marko Lopac

JOŠ NEKOLIKO dana traje Food Truck Festival, koji se po prvi puta održava na Britancu u centru Zagreba. Britanac se tako na par dana pretvorio u urbanu gastro tržnicu na kojoj posjetitelji mogu kušati razne delicije nekih od najboljih street food chefova iz Hrvatske i regije, a ponuda hrane stvarno je raznolika.

Raznolika ponuda hrane

Ljubitelji burgera doći će na svoje uz BBQ Hot Yard, koji nudi jela pripremljena u stilu američkog BBQ-a te uz Burger Bar Mrav, koji sudjeluje sa svojim klasičnim i smash burgerima i beef pastrami sendvičima. Ako volite bliskoistočne okuse, obavezno probajte mesne okruglice Ajuni Fooda.

@index.hr Još nekoliko dana traje Food Truck Festival koji se po prvi puta održava na Britancu. Pogledajte koje smo sve slastice probali. #indexhr #croatia #zagreb #food #foodie #fyp #foryoupage #foryourpage #viralvideo ♬ original sound - Index.hr

Za ljubitelje azijske kuhinje tu je Rezanac sa svojim svježim i ručno rađenim rezancima, a novitet na festivalu i prvi put u Hrvatskoj je Only Plants, koji donosi biljna jela i mikro povrće koje se uzgaja, bere i kapsulira upravo u Zagrebu.

Cijene se kreću od 2 do 12 eura

I na ovom festivalu pravi je hit štand Ice Crone, na kojemu morate probati trenutačno najpopularniju slasticu na svijetu, hrskavo-mekani kroasan punjen soft serve sladoledom te K-Dog, popularnu korejsku verziju hot doga. K-Dog dolazi u četiri različita okusa - Classic hot dog s hrenovkom, Half&Half s hrenovkom i mozzarellom, jedan samo s mozzarellom te Cheese Lover s mozzarellom i cheddarom, a mi smo probali ovaj posljednji i zasladili se s Ice Croneom od pistacije, koji je pun pogodak.

Za slatki dio su se, osim Ice Cronea, pobrinuli i Ferdinand knedle sa svojim tradicionalnim knedlama i jednim novitetom - šufnudlama. Mi smo probali klasičnu knedlu s okusom Nutelle, koja je prava čokoladna bomba i oduševit će ljubitelje čokolade, no u ponudi imaju i razne druge knedle, u ukupno 15 okusa.

Cijene svih jela kreću se dva i pol do šest eura za slastice te od četiri do 12 eura za slana jela, a Food Truck Festival traje samo do subote, 7. rujna pa ako još uvijek niste bili, obavezno svratite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.