Influencerica pokazala kako priprema domaću colu: "Ima isti okus kao prava cola"

Foto: TikTok

AKO IMATE Instagram i TikTok, sigurno vam je nekad iskočio video jedne od najpoznatijih influencerica današnjice Nare Smith. Smith je inače poznata po kulinarskim videima u kojima u ekstravagantnoj odjeći obroke priprema od nule, a tihim glasom govori što sve od sastojaka koristi.

Svi njezini videozapisi na TikToku imaju desetke milijuna pregleda, a u svakom videu u kojemu nešto kuha kaže da to radi za svojeg supruga, pa tako i u ovom videu u kojemu je pokazala kako napraviti domaću colu. "Moj je suprug neki dan spomenuo da želi piti Coca-Colu, a budući da je nismo imali kod kuće, odlučila sam mu napraviti domaću colu", rekla je na početku videa.

Kako napraviti domaću colu?

Prvo je pomiješala vodu i šećer, stavila na laganu vatru i karamelizirala pa izlila na papir za pečenje i pustila da se ohladi. Kada se to ohladilo, karamelizirani šećer je natrgala na manje komadiće te ostavila sa strane.

Zatim je uzela jednu naranču, jedan limun i jednu limetu te je u jednu zdjelicu naribala njihove korice, koje će joj biti potrebne za pripremu domaće cole. Od začina je u posebnu zdjelu pomiješala muškatni oraščić, cimet, vaniliju, sjemenke korijandera, šipak, nekoliko listića limete i kola orah te sve to miješala dok nije dobila prah.

@naraazizasmith nothing better than a crisp coke! #easyrecipe #homecooking #homemade #fypツ #cocacola #softdrink ♬ O mio babbino caro (Gianni Schicchi:Puccini:Adami) - AllMusicGallery

U vrču je zatim pomiješala zadnji dio sastojaka - vodu, smeđi i bijeli šećer i naribanu koricu naranče, limuna i limete. Dodala je i limunsku kiselinu i jabučnu kiselinu te karamelizirani šećer, a vrč u kojemu je sve to pomiješala zatim je stavila u vruću vodu i ostavila na štednjaku oko sat i pol na laganoj vatri.

Nakon sat i pol procijedila je tekućinu u čašu i zatim stavila u hladnjak. Kada se tekućina ohladila, dobila je konzistenciju sirupa pa je malo sirupa ulila u drugu čašu i pomiješala ga s mineralnom vodom. Kaže da je okus isti kao i okus Coca-Cole, a suprug joj je bio toliko impresioniran da je nakon prve čaše odmah popio i drugu čašu domaće cole.

>> Zašto Coca-Cola u McDonald'su ima drugačiji okus? Ovo su neki od razloga

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.