Jeste li već čuli za sladoled u kroasanu koji je hit na društvenim mrežama?

Foto: Instagram/Flaky Pastry Croissant

VEĆ STE čuli za cruffine, cronutse, crookije i ostale hibride kroasana i drugih slastica o kojima smo već i pisali, a budući da je ljeto, bilo je vrijeme i za jedan ljetni hibrid kroasana i - sladoleda. Kroasan sladoled, sladoled u kroasanu ili ice crone izum je pekarnice Flaky Pastry iz Dubaija, a u rekordnom roku postao je hit na društvenim mrežama.

>> Što dobijete križanjem kroasana i keksa? Crookie je novi viralni hit

Ima ih u Dubaiju i Londonu

Riječ je o kombinaciji hrskavog i sočnog kroasana, koji u ovom slučaju preuzima ulogu korneta, koji se zatim izdubi i puni sladoledom po izboru, a mogu mu se dodati razni preljevi, voće i orašasti plodovi, a u ovoj pekarnici najpopularniji su okusi malina, pistacija te čokolada i lješnjak.

@digitaldiarylondon The viral ice cream croissant is back 🍦☀️ I had the vanilla ice cream with hazelnut toppings and really like the combination of ice cream and croissant together. It is massive though so definitely recommend sharing 😂 Also available in pistachio flavour with pistachio toppings 🍨 📍British Patagonia Save for your next ice cream run and follow for more! 🏷️ London | Explore | things to do London | Places to go London | Food | Travel guide | London food guide | aesthetic | Ice cream | Cafe | beautiful places #london #londonlife #londonfood #londonfoodie #londonhotspots #londonfoodguide #londontiktok #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚ #londondiaries #icecream #explore #viral #dessert ♬ Hell N Back (feat. Summer Walker) - Bakar

No dobra vijest je da se ove viralne slastice mogu kušati i u Europi, a nama najbliža lokacija trenutačno je pekarnica British Patagonia u Londonu, koja u ponudi također ima sladolede raznih okusa koji dolaze u kroasanu, poput sorbeta od jagode, novog okusa koji su predstavili ove godine, te klasične pistacije.

Kako ih napraviti kod kuće?

Baš kao i svaku drugu viralnu slasticu, i ovu možete napraviti kod kuće - ako niste vješti u kuhinji, poslužit će i kupovni kroasani i kupovni sladoled, no ako želite napraviti sve od nule, imamo recepte koji će vam biti najbolji saveznici.

Za početak ispecite kroasane - ovdje pronađite odličan provjereni recept za kroasane za čiju će vam pripremu biti potrebno puno vremena i strpljenja, ali na kraju ćete dobiti savršeno sočne kroasane, koji će se odlično slagati uz domaći sladoled. Sladoled pripremite jedan dan unaprijed, a bilo da želite sladoled od vanilije, jagode, čokolade ili kave, ovdje ćete pronaći sve što vam treba za pripremu domaćeg sladoleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.