Dubai čokolada s pistacijama osvojila je društvene mreže, znamo kako ju napraviti

Foto: Shutterstock

AKO IMATE društvene mreže, onda ste sigurno čuli za viralnu Dubai čokoladu, slasticu koju sada kod kuće rade baš svi, a koja je postala hit zahvaljujući slastičarnici The Fix iz Dubaija. Riječ je o čokoladi punjenoj kremom od pistacije s hrskavim kadaifom, a mnogi koji su je probali ovu čokoladu nazivaju najboljom na svijetu.

TikTok je prepun videa ljudi koji su imali priliku isprobati ovu viralnu čokoladu, a toliko je hrskava da to možete čuti i preko videa. Ipak, za one kojima Dubai nije u planu u neko skorije vrijeme, dobra vijest je da je na TikToku dostupna gomila recepata uz pomoć kojih ovu čokoladu možete napraviti kod kuće.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук - mariavehera257

Recept za Dubai čokoladu

Trebat će vam, naravno, čokolada, krema od pistacija i ono što ovu čokoladu čini toliko hrskavom, a to je kadaif. Riječ je o tankim rezancima napravljenima od brašna i vode koji se koriste za pripremu raznih slastica, a kod nas je dostupan u specijaliziranim trgovinama poput Habibi Orienta po cijeni od 2.19 eura za 200 grama.

Od sastojaka će vam trebati:

  • 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mliječna)
  • 30 g maslaca
  • 150 g kadaifa
  • 200 g kreme od pistacije

Za početak otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu u kojem ćete raditi čokoladice - to može biti silikonski kalup, a ako ga nemate, poslužit će i, primjerice, kalup za muffine ili onaj za kruh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Premažite kalup čokoladom, a nikako nemojte zaboraviti premazati i stijenke.

@elektraps Making the viral Fix Chocolate bar “Can’t get Knafeh of it” 🤤 #fixdessertchocolatier #fixchocolatier #dubai #dubaidessert #dubaichocolate #viral #viraltiktok #recipe #easyrecipe #pistachio #chocolate #pistachiochocolate #asmr #asmrsounds #foryourpage #greece #greecetiktok ♬ πρωτότυπος ήχος - elektraps

Sada usitnite kadaif, na tavi otopite maslac i dodajte mu narezani kadaif pa ga pecite dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav. U drugoj posudi lagano zagrijte kremu od pistacije pa ju pomiješajte s kadaifom. Smjesom pistacije i kadaifa sada napunite kalup u koji ste stavili čokoladu, prelijte s još čokolade i stavite u hladnjak kako bi se čokolada stegnula, a zatim ju poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.