Ove beogradske knedle hit su u Zagrebu, a sada dolaze u još jedan hrvatski grad

Foto: FB/Ferdinand knedle

NEMA TKO ne voli knedle sa šljivama, omiljeno jelo koje nas asocira na djetinjstvo, a baš je zato u Beogradu davne 2016. godine otvorena prva prodavaonica slatkih i slanih knedli - Ferdinand knedle.

Prije dvije godine Ferdinand knedle stigle su i u Zagreb - lokal je otvoren u zagrebačkoj Radićevoj ulici, danas ih ondje možete pronaći u više od 20 okusa, a u međuvremenu su i gostovali na raznim festivalima i sajmovima diljem Hrvatske.

Sada su iz Ferdinand knedli objavili i da će otvoriti svoju prvu poslovnicu na moru, i to u Rijeci. Točna lokacija još nije poznata, no sudeći prema njihovoj objavi na Instagramu, Riječani će prve Ferdinand knedle moći probati već ovog ljeta.

U ponudi će biti slane i slatke knedle

U Rijeci će se moći probati klasici poput knedli od šljiva, marelica i Nutelle, ali i one od kokosa, marakuje s divljom kupinom, čoko višnje, čoko naranče, čoko maline, maline i slatkog sira, amaretti i oraha. U ponudi će biti i Carska knedla, kao i knedla s pistacijom i crnim ribizlom.

Iako su kod nas najpopularnije slatke knedle, Ferdinand knedle u ponudi imaju i one slane, pa će tako od slanih biti dostupne, između ostalog, knedle od pršuta i rukole, s četiri vrste sira, sa špinatom i mozzarellom, grčka knedla s feta sirom i crnim maslinama...

Knedle pripremaju na tradicionalan način

Cijela priča s Ferdinand knedlama krenula je upravo od klasičnih knedli sa šljivama i marelicama, a zatim su postepeno razvijali okuse, kojih je danas više od 20. A posebni su po tome što svoje knedle pripremaju na tradicionalan način, od svježih sirovina i kuhaju ih pred kupcima.

>> Butković za siromašne satima je čekao ovu kuglicu za kojom je poludio Zagreb

Pročitajte više