Zbog ovog su se jela u Zagrebu stvarali redovi, a sada se može probati i u Bjelovaru

Foto: Ena Dragičević/Index

POČEO JE prvi Burger Festival u Bjelovaru. Otvoren je danas točno u podne na Trgu Eugena Kvaternika u sklopu 28. Terezijane, a trajat će do nedjelje, 16. lipnja.

>> U Zagrebu ih u desetak dana posjeti po 150 tisuća ljudi, sad dolaze u Bjelovar

Na Festivalu sudjeluje ukupno osam kućica - dvije koje će biti zadužene za piće te Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Good Food, Rougemarin i Picnic Mingle & Fun s burgerima.

Tu je još jedna kućica s jelom koje je ove, ali i prošle godine u Zagrebu oduševilo posjetitelje Asian Street Food Festivala, a riječ je o kućici K Dogs & Briocherie koja u ponudi ima odlične korejske hot dogove te brioche sa sladoledom, ali i genijalnu Kultura kombuchu.

Što je K Dog i zašto su svi toliko oduševljeni njime?

Sigurno ste već čuli za ovu popularnu korejsku verziju hot doga ili corn doga. Radi se o svojevrsnom hot dogu na štapiću, gdje se hrenovka umoči u gustu smjesu pa se prži u ulju do zlatnožute boje. Izvana bude ultra hrskav, preliven kečapom, majonezom ili ljutim umakom, a iznutra nevjerojatno sočan. Tako jednostavno - a tako slasno!

Prošle su se godine ovi autentični korejski hot dogovi mogli prvi put probati u Zagrebu u sklopu Asian Festivala, a ove su se godine vratili - mi smo ih probali i oduševili su nas, a najviše nam se svidio onaj sa sirom zbog rastezljive mozzarelle koja se rastapa u ustima.

>> Ovo nam je jedna od najboljih stvari na azijskom festivalu u Zagrebu, nije ni skupa

Sada će i Bjelovarčani u sklopu Burger Festivala imati priliku isprobati ovo jelo, a u ponudi su tri okusa: Classic s hrenovkom, Half&Half s hrenovkom i mozzarellom te vegetarijanski Cheese Lover s topljenim cheddarom i mozzarellom. Mmm!

Pročitajte više