Planirate put u Kopenhagen? Grad turistima daje besplatnu hranu, ali uz jedan uvjet

Foto: Shutterstock

GLAVNI grad Danske, Kopenhagen, ne silazi s popisa najskupljih gradova ne samo u Europi već i u svijetu, pa bi se ova vijest mogla posebno svidjeti onima koji uskoro planiraju posjetiti ovaj grad.

Naime, kako bi ublažila utjecaj masovnog turizma i potaknula turiste da više brinu o okolišu, turistička zajednica Visit Copenhagen, poznata i kao Wonderful Copenhagen, pokrenula je novu inicijativu u sklopu koje će sve posjetitelje koji podržavaju održivi turizam nagraditi nizom pogodnosti, poput besplatnih kulturnih ili gastronomskih iskustava.

Nagrada za sve koji podržavaju održivi turizam

Riječ je pilot programu CopenPay, koji će funkcionirati između 15. srpnja i 11. kolovoza, a na stranici turističke zajednice Kopenhagena objavljeno je više detalja, između ostalog i da će se nagraditi aktivnosti poput vožnje biciklom, sudjelovanja u čišćenju okoliša ili volontiranja na urbanim farmama.

Tako piše da će, primjerice, oni koji u Nacionalnu galeriju Danske donesu plastični otpad, moći sudjelovati na radionici u kojoj će taj otpad preobraziti u umjetnička djela, a oni koji se do gradske termoelektrane dovezu gradskim prijevozom ili biciklom, moći će se spustiti na skijama niz umjetnu padinu na krovu termoelektrane.

Nude i besplatan ručak

Uz to, Copenhagen Surf School će dati besplatan ručak surferima koji će 30 minuta pomagati u čišćenju plaže. Tako će neki turisti koji se odluče da dio svog putovanja provedu u školi surfanja dobiti besplatan vegetarijanski ručak napravljen od lokalnih proizvoda, a među ostalim "nagradama" za turiste, tu su i besplatni obilasci muzeja i besplatno iznajmljivanje kajaka.

Ovaj pilot projekt traje samo do 11. kolovoza, no ako se pokaže uspješnim, iz turističke zajednice javljaju da će uvesti i drugi, koji će trajati cijelu godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.