Smokvin list možete iskoristiti na brdo načina, pronašli smo recept za sladoled

Foto: Shutterstock

SMOKVE su omiljena ljetna slastica čija sezona traje još neko vrijeme, a osim što se od njih mogu napraviti džem i razne druge slastice, možete iskoristiti i njihovo lišće - već smo pisali o preukusnom sirupu od smokvinog lista koji ima okus po kokosu i vaniliji, a sada smo pronašli još jedan način da iskoristite smokvino lišće.

>> Ako u dvorištu imate drvo smokve, iskoristite i njegovo lišće. Evo kako

Detaljan postupak za sirup od smokvinog lista pronađite ovdje, a ako vam ostane još lišća, od njega napravite - sladoled. Naime, sladoled od smokvina lista novi je hit na društvenim mrežama i apsolutna rapsodija okusa, a evo kako ga možete napraviti.

Sladoled od smokvina lista

Od sastojaka će vam za sladoled od smokvina lista trebati sljedeće:

  • 6 komada smokvina lista
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 450 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera.

Za početak operite i osušite smokvine listove, a zatim ih, jedan po jedan, zagrijte na tavi na jakoj vatri dok se ne osuše. Listove zatim prebacite u dublju posudu i polijte ih mlijekom, slatkim vrhnjem i dodajte ekstrakt vanilije pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri. Kada zavre, maknite s vatre i ostavite sa strane 20-ak minuta.

@the.culinary.scra Fig leaf ice cream with figs soaked in fig leaf syrup. #cinematic #dessert #relaxingvideos #soothing ♬ original sound - The Culinary Scrapbook

Dok smokvini listovi stoje sa strane, žumanjke izmiksajte sa šećerom i miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim na to procijedite smjesu vrhnja, mlijeko i smokvinog lišća i ponovno stavite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Kremu za sladoled sada u potpunosti ohladite i prebacite u plastičnu posudu, a zatim ju stavite u zamrzivač na četiri sata kako bi se zamrznula. Sladoled poslužite sa sirupom od smokvinog lista, koji ste napravili po ovom receptu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.