Top recepti za deserte s pistacijama koje morate isprobati

Foto: Shutterstock

Pistacije, kao jedan od okusom najraskošnijih orašastih plodova, mogu obogatiti svaki desert i dati mu prepoznatljivost i ono nešto posebno. Izvrstan su dodatak brojnim jelima i slasticama, a često se koriste i u receptima za slastice bez pečenja, koje je idealno pripremati ljeti. 

Pistacije se jako dobro slažu i s izrazito slatkim okusima, zbog čega su jedan od najpopularnijih okusa turskih baklava. U slastičarstvu je popularno koristiti pastu od pistacija, koju možete pripremiti sami, a lako ju možete i nabaviti. U samo 15 minuta možete pripremiti vlastitu, ukusnu pastu (namaz), a točne upute pročitajte ovdje

Ona se najčešće koristi u malim količinama zbog svoje intenzivnosti i jake koncentracije pistacija, te se miješa s drugim sastojcima i tako dobiva ukusna desertna krema. Kao odličan, brz i jednostavan recept s pistacijama izdvojili bismo Cheesecake s kremom od pistacija, čiji smo recept naveli niže u tekstu, a koji ćete brzo i lako pripremiti uz već spremnu pastu, bila ona domaća ili kupovna. Ranije smo pisali o tome gdje nabaviti već gotove, kvalitetne paste od pistacija, pa provjerite ovdje

Za pojedine slastice i, primjerice, kekse, koriste se cijeli orasi pistacije, pri čemu ih i vizualno ukrašavaju svojim prepoznatljivim oblikom i zelenom bojom. 

U nastavku možete pronaći recepte za cheesecake, popularni Cruffin s kremom od pistacija, tortu, kolače, knedle, baklave ili kekse s pistacijama. Niti s jednim nećete pogriješiti, a svakako isprobajte i javite dojmove. 

Namaz od pistacija

Cheesecake od pistacija

Slatka štruca od pistacija

Cruffini s kremom od pistacija

Torta s pistacijama i čokoladom

Biscotti s pistacijama i brusnicom

Baklava tart s medom

Germknedle od pistacija

Čokoladni kolač s pistacijama

Kolač od limete i pistacija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.