U Fužinama se održava festival posvećen bobičastom voću, a peče se 350 komada štrudli

Foto: Facebook/Tourist info Fužine

FUŽINE i ove godine organiziraju BobFest, treći po redu festival bobičastog voća koji se trebao održati danas, ali je zbog grmljavinskog nevremena prebačen na nedjelju, 21. srpnja.

BobFest slavi šumske bobice i bobičasto voće kojeg u Gorskom kotaru ima pregršt, od borovnica, kupina i malina, do ribizla, šumskih jagoda i aronija, a vrhunac je svakako degustacija bobičastog voća i štrudle od bobičastog voća, kojih će se za ovu prigodu ispeći čak 350 komada.

Ponuda proizvoda domaćih OPG-ova i degustacija štrudle

Program BobFesta počinje izletom koji je na rasporedu od 11 sati. Svi sudionici okupljaju se u Vratima, a zatim se ukrcavaju na turistički vlakić Fužine express i voze se do poluotoka Čoka, odakle pješice kreću na uspon na Preradovićev vrh. 

Zatim se spuštaju pa slijedi panoramska vožnja od Čoke na jezeru Bajer sve do Planinskog vrta Karoline, nakon čega slijedi i degustacija bobičastog voća. U 16 sati svi se vraćaju u mjesto Vrata, gdje će biti nekoliko štandova s ponudom proizvoda domaćih OPG-ova, a ovdje će moći i degustirati domaću štrudlu od šumskog voća po cijeni od 1 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.