U Omiš stiže najpopularniji street food festival u regiji, evo svih detalja

Foto: PR Burger Festivala

PRIPREMA SE prvo omiško izdanje najposjećenijeg street food festivala u regiji. Od 1. do 12. kolovoza omiški će park Borići biti pozornica prvog Burger festivala Omiš, na kojem će se predstaviti osam kućica: Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Rougemarin chefa Marina Medaka, Oui Chef On Wheels chefa Vedrana Stojanca, Thai Thai, Beg's Plant Based, Ginglebells i Central Bar.

Burger festival u Omiš dovodi kreativna agencija Kokoš ili jaje koja je u 12 godina djelovanja postala vodeća regionalna agencija za osmišljavanje i kreiranje street food festivala, a za prvo su omiško izdanje Burger festivala okupili sjajnu ekipu sudionika.

Na Festivalu sa svojim burgerima sudjeluju Janković i Pažanin te Medak sa svoja tri autorska burgera

Posjetitelji će tako moći birati između junećih burgera s jalapeño papričicama, crispy kapulom ili pak bosiljkom, ali i onih od svinjetine ili pak bijele ribe, burgera s mladom blitvom i čipsom od češnjaka, ili umakom od srdela. Bit će tu i burgera spravljenih isključivo od namirnica biljnog porijekla, ali i onih s umakom od kikirikija te papajom i mangom.

Chef Mate Janković posjetitelje će ostaviti bez daha svojim legendarnim kreacijama, Classic burgerom te Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima. Sve ih spravlja od 100 posto junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske.

Chef Ivan Pažanin spreman je Omišane i sve goste grada zavesti svojim Original Cheese burgerom, Basil Garlic burgerom, te slavnim Crispy Kapula burgerom. I on ih sve spravlja od 100 posto junetine iz hrvatskog uzgoja s posebnim mediteranskim štihom.

U goste sa svoja tri autorska burgera kreirana samo za ovu prigodu stiže i Marin Medak, a njegov Rougemarin u ponudi će imati Poljički burger, posvećen slavnoj Poljičkoj Republici, a posebnim ga čine aioli majoneza, maslinovo ulje, mlada blitva, čips od češnjaka i sitno sjeckani luk.

Burger nazvan Omiški gusar u sebi krije umak od srdela, mladi špinat, kolutove ljubičastog luka, majonezu sa sušenom rajčicom i tapenadu od crnih maslina. Oba spravlja s junetinom iz lokalnog uzgoja, dok će Frigani burger biti istinska oda moru jer u mekom brioche pecivu grli burger od bijele ribe, tatarski umak, salatu, rajčicu i prženi luk.

Tajlandski okusi u burgeru i plant based burgeri

Posebnu atrakciju svim ljubiteljima egzotičnih okusa u originalnom formatu burgera donosi zagrebački Thai Thai Streetfood. Oni sa svoja dva burgera i jednim sendvičem u brioche pecivima slave originalne tajlandske okuse u svakom sočnom zalogaju. Tom Yum juneći burger donosi lagan i osvježavajući karakterističan tajlandski okus, Peanut Pad Thai burger uz juneću pljeskavicu sadrži i umak od kikirikija i azijsku coleslaw salatu s mangom i papajom, a Pulled Pork sendvič osvaja kombinacijom slatkoće chutneyja i azijske coleslaw salate. Azijsku rapsodiju okusa upotpunit će i originalni Asian bubble ice tea. 

Da burgeri mogu izgledati i imati okus po mesu a da su u cijelosti napravljeni od namirnica biljnog porijekla u Omišu će pokazati gastro inovator Eduard Beg, koji svojim jedinstvenim kreacijama uvijek izaziva "wow" efekt. U ponudi će imati Beg's Signature Burger, Beg's Cheese Burger i Beg's Chicky Burger, koji u plant based pecivu sadrži Amaze mariniranu piletinu, Greenvie gouda sir, Tzatziki umak, svježi krastavac i Iceberg salatu.

Chef Vedran Stojanac već je stekao slavu svojim pastama iz koluta Grana Padano sira, a na Burger festivalu Omiš pokazat će se i kao burger majstor, i to s dvije kreacije - Nema tice do prasice je burger u domaćoj sourdough focacci sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom, romanesco umakom, ribanim sirom te lardom crne svinje.

A iza naziva Kravlje, ludilo brate krije se njegov autorski juneći burger kojeg sprema u brioche pecivu sa 100 posto goveđim mesom, domaćim BBQ umakom, kiselim krastavcima, džemom od luka, rikulom, rajčicom i topljenim sirom. Ljubitelje slatkog usto će oduševiti svojom pannacottom i cannolima. 

Uz slasne burgere i ostalu hranu sjajno idu ledeno pivo, vrhunska vina, domaće rakije i bogat izbor bezalkoholnih pića u kojima će posjetitelji moći uživati u Centralnom baru, dok će svi ljubitelji vrhunskih autorskih koktela doći na svoje posjetom Ginglebells kućici, koja u ponudi ima čak 23 koktela, a iz specijalne ponude za Omiš izdvajaju svoje ljetne hitove - Basil Smash, Yuzu Collins, Pornstar Martini, Cold Brew Martini i Passionfruit Mojito.

Mjesto: Ulica Fošal, Park Borići, Omiš
Trajanje: od 1. do 12. kolovoza 2024. 
Radno vrijeme: radnim danom od 16:00 do 24:00, vikendom od 16:00 do 01:00 
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.