U restoranu s 2 Michelinove zvjezdice intervenirala policija, gostu hrana bila horor

Foto: FB/Mugaritz

PREMA MICHELINU, jedna zvjezdica znači "kuhanje visoke kvalitete, vrijedno zaustavljanja", a dvije zvjezdice "izvrsno kuhanje, vrijedno skretanja", no to očito nije bio slučaj u ovom španjolskom restoranu s dvije Michelinove zvjezdice koji je posjetila influencerica Chloe Jade Meltzer.

U tri videa na svom je Instagramu opisala iskustvo u restoranu Mugaritz, smještenom blizu grada San Sebastian u španjolskoj regiji Baskiji, a već je u prvom videu napisala kako je to bio "najgori obrok u njezinom životu" te da je čak ostavila poruku chefu kako bi mu rekla koliko je loše bilo.

"Jednom su čovjeku pozvali policiju jer nije htio platiti"

"Zaista ne mogu vjerovati koliko je ovaj restoran bio loš, restoran ima dvije Michelinove zvjezdice pa jednostavno nema smisla. Jednom su čovjeku pozvali policiju i zamalo su ga uhitili jer nije htio platiti za večeru u restoranu, toliko je bilo loše", napisala je ona u opisu videa i dodala da je hrana bila toliko bezukusna i loša da joj se sve učinilo kao loš društveni eksperiment.

U početku se sve činilo u redu - ušli su, sjeli, a kako bi odabrali vino, morali su odabrati jednu fotografiju i konobaru reći tri stvari o sebi. Sve se činilo fora i inventivno i nisu bili spremni za ono što je uslijedilo. 

"Kada je došlo prvo jelo, rekli su nam - nema vilica. Bila sam uzbuđena što sam jela prstima, ali kako sam to radila, zapravo sam jela i sjajilo sa svojih usana, možete vidjeti zbunjenost na mom licu", rekla je i dodala da je iduće jelo bilo ukusno, a riječ je o bijelim šparogama s cvijetom ljiljana.

Zatim je na red došlo jelo koje je zapravo morska trava, omotana poput cigare, za koju je rekla da je bila "odvratne teksture", a za iduće jelo bila je poprilično uzbuđena - riječ je o jelu u obliku pupka, napravljenom od kefira i bademovog ulja koje se zapravo ne jede, već se iz njega treba isisati sok.

"Muka mi je od same pomisli na to jelo"

Sljedeće jelo joj se svidjelo, ali misli da je samu sebe uvjerila da joj se sviđa jer na kraju ipak i nije bilo toliko dobro. Bilo joj je i mučno nakon toga, a riječ je o tjestenini s gljivama i plavim sirom.

"Zatim su nam konačno donijeli vilicu i žlicu, prvi pribor te večeri. Dali su nam zdjelu pougljenjenog špinata s BBQ umakom na njemu i bilo je odvratno. Sa strane smo dobili obične šampinjone sa soli, što je bilo dobro, ali muka mi je i od same pomisli na ovo jelo", prisjeća se.

Nedugo nakon prvog videa objavila je i nastavak, drugi video u kojemu objašnjava kako su im na početku rekli da im se vjerojatno neće svidjeti sva jela, što misli da je u redu, ali nije očekivala da će baš svako jelo biti, kako kaže, toliko odvratno.

Jelo koje izgleda kao maramica za šminku

"Zatim je cijeli restoran počeo ispuštati čudne zvukove jer smo trebali skenirati QR kod koji proizvodi zvukove kao ovce. Tada su počeli iznositi pladnjeve s janjetinom. Mi ne jedemo janjetinu, pa su to jednostavno preskočili i umjesto toga nam dali ovu fermentiranu koru krumpira s još odvratnog BBQ umaka. Ovo je bilo užasno, izgleda kao maramica za šminku, a jelo je trebalo biti posveta proizvodnji papira koji su prije izrađivali od janjeće kože", kaže ona.

"Dali su nam jako gorko vino da ga prelijemo na ovu proklijalu zelenu salatu i humus, a ovo drugo jelo je bilo poput pločice od žitarica s kavijarom i nije bilo ukusno. Problem je u tome što hrana jednostavno nema okus ni po čemu, a ovo jelo ima okus poput pijeska na ribi", kaže i dodaje da je jedino jelo koje je bilo dobro bio mochi koji je imao okus po maslacu od badema.

Zatim su dobili još kašaste hrane i u većini jela se osjetio BBQ umak, a onda im je posluženo još jedno jelo koje je bilo naizgled obećavajuće, ali to je bilo samo jaje od pčelinjeg voska, s malo tekućeg šećera unutra - ni to nije imalo dobar okus i tekstura je bila loša.

"Na kraju smo dobili flan napravljen od tripica bakalara i jaja, s malo pečenog luka unutra. Zašto, ali zašto?" pita se ona i dodaje da je ovu večeru platila više od 800 dolara za tri osobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.