Zagrebački barmen napustio Michelinov restoran, otvara nedavno zatvoreni kafić

Foto: Instagram/Karlo Ferenčak

PRIJE nekoliko dana pisali smo da se zatvara Cogito Urania Bar na Kvaternikovom trgu te da ga uskoro preuzimaju novi vlasnici, a sada se zna i tko. Naime, ovaj kafić preuzima bivši barmen Noela Karlo Ferenčak zajedno sa svojim poslovnim partnerom, a zvat će se Urania Bar.

>> Zatvara se jedno od omiljenih mjesta s odličnom kavom u Zagrebu

Potvrdio je to Kult Plave Kamenice, a njima je Ferenčak ispričao da će Urania Bar do 29. srpnja imati istu ponudu kao i Cogito. Zatim se zatvara zbog godišnjeg odmora i ponovno otvara 12. kolovoza, a Ferenčak planira uvesti novi koncept Urania Bara između 15. rujna i 1. listopada.

Otkrio je i da će se jutarnja ponuda bazirati na laganom brunchu, specialty kavama, kućnoj kombuchi, matchi i čajevima, a navečer se uvode signature kokteli i barski snackovi.

Iz Cogita su na Instagramu objavili da zatvaraju

Podsjetimo, prije nekoliko su dana vlasnici pržionice Cogito Coffee Roasters i nekoliko Cogito lokala u Zagrebu na svom Instagram profilu objavili da nakon pet godina zatvaraju Cogito Coffee Urania na Kvaternikovom trgu.

"Ovom smo prilikom željeli obavijestiti sve da je naš mandat u Uraniji na Kvaternikovom trgu došao kraju i da od sljedećeg tjedna više nećemo voditi Cogito Coffee shop u sjedištu 3LHD. U proteklih pet godina izgradili smo lokal na toj lokaciji s našim partnerima @3lhd & @urania.hr. Bio je to uzbudljiv projekt koji je, kao i svi novi kafići, imao svoje uspone i padove (pandemija COVID-a bila je najveći). No unatoč svim izazovima s ponosom možemo reći da lokacija dobro posluje i vjerujemo da će tako biti i dalje", napisali su u objavi na Instagramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.