Deset godina nakon originala stiže Dragon's Dogma 2

Foto: Twitter

CAPCOM je i službeno potvrdio da radi nastavak Dragon's Dogme, omiljenog, ali skromno uspješnog akcijskog RPG-a objavljenog 2012. godine.

Nastavak, Dragon's Dogma 2, potvrdio je veteran Capcoma i direktor igre Dragon's Dogma Hideaki Itsuno u četvrtak tijekom prijenosa uživo povodom jubilarne 10. godišnjice originalne igre. Itsunu su se tijekom prijenosa pridružili umjetnički direktor Dragon's Dogme Daigo Ikeno i Kenichi Suzuki, koji također rade na nastavku.

Dragon's Dogma 2 razvija se pomoću Capcomovog internog RE Enginea, tehnologije koja pokreće nedavne remakeove Resident Evil, Devil May Cry 5, kao i Street Fighter 6 sljedeće godine. Itsuno je malo toga podijelio o Dragon's Dogmi 2, osim da je u punoj proizvodnji i da se nada da će biti vrijedan desetljeća dugog čekanja. 

Datum izlaska i platforme na kojima će ga biti moguće igrati nisu objavljeni. Originalni Dragon's Dogma objavljen je za PlayStation 3 i Xbox 360. Capcom je 2013. godine izdao Dragon's Dogma: Dark Arisen, ekspanziju originalne igre.