Novi Diablo stiže i na PC

Foto: Press

NAJNOVIJI nastavak u popularnoj franšizi Diablo ipak će se pojaviti i na PC-ju. Naime, Blizzard je otkrio da će se Diablo Immortal, koji je 2018. najavljen samo za mobilne uređaje, pojaviti na dvije platforme i da će omogućiti cross-play kako bi igrači na računalima i mobitelima mogli igrati zajedno. Obje verzije trebale bi se pojaviti na tržištu 2. lipnja.

Verzija za PC podržavat će kontrolere, miš i tipkovnicu, pa čak i klasičnu WASD shemu kontrole. Osim toga, podržavat će i tzv. "cross-save", što znači da ćete igru započetu na računalu moći nastaviti na mobilnim uređajima. Verzija koja će se pojaviti u lipnju tehnički će biti otvoreni beta test, ali imat će sav sadržaj i igru ćete moći nastaviti u gotovoj verziji.

Što se samog načina igre tiče, tu se neće previše toga mijenjati u odnosu na prethodne nastavke, a radnja nove igre smještena je u period između drugog i trećeg dijela. Naravno, Deckard Cain imat će veliku ulogu i ovom dijelu.

Igrači će moći izabrati između šest različitih klasa od kojih su neki dobro poznati od ranije. Isto tako, igra će biti besplatna za obje platforme.