Stiže nastavak jedne od najomiljenijih igara svih vremena

Foto: Press

FRANŠIZU Monkey Island nedvojbeno možemo nazvati jednom od najpoznatijih point & click avantura svih vremena, a dobra je vijest da uskoro stiže i novi nastavak nazvan Return to Monkey Island.

U intervjuu za Ars Technicu, tvorci igre Ron Gilbert i Dave Grossman govorili su o tome što nas čeka u najnovijem dodatku popularnom serijalu.

"Ovo je nova igra Monkey Island, a ne još jedna igra Monkey Island. To je suptilna, ali bitna razlika", rekao je Grossman koji nije želio otkrivati previše detalja.

Ipak, otkrili su da će postojati dva načina igre kako bi novim igračima pomogli oko teških zagonetki po kojima je serijal poznat.

Nova igra ignorirat će tri nastavka u koja nije bio uključen Ron Gilbert i izravno će se nastaviti na dvojku, koja se pojavila prije 31 godinu. Gilbert se odlučio za ovu malu pomoć igračima jer je želio izbjeći odlazak igrača na internet kako bi pronašli rješenje: "Kada ste devedesetih zapeli u igri, niste mogli otići na internet i potražiti rješenje. Danas moramo imati ovaj sustav pomoći koji će biti dizajniran tako da ima smisla unutar fantazije."

Igra bi se u prodaji trebala pojaviti do kraja ove godine.