Ubisoft je u financijskim problemima

Foto: Press

UBISOFT, francuski izdavač najpoznatiji po franšizi Assassin's Creed, u ozbiljnim je financijskim problemima i prema pisanju Kotakua, uskoro bi ga mogle kupiti dvije najveće američke investicijske kompanije Blackstone Inc. i KKR & Co., koje trenutno procjenjuju potencijalnu kupnju.

Kotaku piše i kako njihovi izvori smatraju da je prodaja neizbježna jer izdavač ima velikih problema s padom cijena dionica i proizvodnjom. Osim toga, Ubisoft je angažirao i nekoliko konzultantskih firmi tijekom posljednjih par godina kako bi analizirao njihovo poslovanje s namjerom da se predstavi u što boljem svjetlu pred potencijalnim kupcima.

Iako je cijena dionica porasla nakon vijesti o kupnji, vrijednost Ubisofta je i dalje je 35% niža nego prošle godine.

Podsjećamo, Ubisoft se 2018. uspješno odupro pokušaju preuzimanja od francuskog medijskog konglomerata Vivendi, ali trenutni izvršni direktor Yves Guillemot očito je promijenio mišljenje što se prodaje tiče.

Naime, neki smatraju kako je to rezultat odlaska njegovog sina Charlieja iz kompanije, ali dijelom i vala optužbi za seksualno uznemiravanje, koje već godinama predstavlja velik problem kompaniji. Obećali su velike promjene unutar kompanije i aktivno počeli raditi na tome da se slične situacije više ne ponavljaju.