Ne preuzimaju odgovornost: Tri znaka koja krive druge za sve loše što im se dogodi

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

SVIMA nam se ponekad dogodi da za vlastite nevolje okrivimo druge, ali neki horoskopski znakovi imaju sklonost to raditi češće od drugih. Oni rijetko preuzimaju odgovornost za svoje greške i umjesto toga radije ukazuju prstom na ljude oko sebe. U ovom članku istražujemo tri horoskopska znaka koji su najpoznatiji po toj osobini i otkrivamo zašto su takvi.

Rak

Rakovi su poznati po svojoj dubokoj emotivnosti i osjetljivosti. Često proživljavaju svijet kroz svoje osjećaje, što ih čini vrlo empatičnima, ali i sklonima prebacivanju krivnje na druge kada stvari krenu po zlu. Kada se suoče s problemima, Rakovi imaju tendenciju povući se u svoj oklop i osjećati se ranjivo. Umjesto da preuzmu odgovornost za vlastite pogreške, često krive druge kako bi zaštitili svoje emocije i izbjegli suočavanje s vlastitim nesigurnostima.

Rakovi također imaju snažnu potrebu za sigurnošću i stabilnošću. Kada te potrebe nisu zadovoljene, mogu postati defenzivni i optuživati druge za svoje nevolje. Njihova tendencija idealiziranja prošlosti i bliskih odnosa može ih dovesti do toga da vide druge kao uzrok svojih problema, umjesto da se suoče s vlastitim nedostacima i odgovornostima.

Lav

Lavovi vole biti u središtu pozornosti i uživaju u divljenju drugih. Njihova snažna potreba za priznanjem i pohvalama često ih vodi do toga da preuveličavaju svoje uspjehe te umanjuju svoje pogreške. Kada se suoče s neuspjehom ili kritikom, Lavovi imaju tendenciju kriviti druge kako bi sačuvali svoj ugled i samopouzdanje.

Lavovi su prirodni vođe, ali njihova potreba za kontrolom može ih učiniti sklonima prebacivanju krivnje na druge kako bi izbjegli odgovornost za svoje odluke. Često vjeruju da su njihovi postupci ispravni i da su drugi krivi za sve probleme koji se pojave. Njihova dramatična priroda dodatno naglašava ovu tendenciju, čineći ih sklonima teatralnim reakcijama kada stvari ne idu po planu.

Vodenjak

Vodenjaci su poznati po svojoj originalnosti i nekonvencionalnosti. Njihov inovativni duh i sklonost razmišljanju izvan okvira često ih dovode do sukoba s tradicionalnim normama i autoritetima. Kada se suoče s problemima, Vodenjaci imaju tendenciju kriviti društvo, sustav ili ljude oko sebe za svoje nevolje. Njihova potreba za individualnošću i slobodom često ih sprječava da preuzmu odgovornost za vlastite greške.

Vodenjaci su također skloni idealizmu i često vjeruju da njihove ideje i postupci mogu promijeniti svijet. Kada se suoče s neuspjehom, često okrivljuju druge za nedostatak podrške ili razumijevanja. Njihova nepovjerljivost prema konvencionalnim strukturama dodatno potiče ovu tendenciju, čineći ih sklonima optuživanju drugih za sve što pođe po zlu u njihovim životima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.