3 zdrave i osvježavajuće poslastice za pse sa skrivenim prednostima

Foto: weheartit

OSIM što ćete tako osvježiti svog ljubimca, ovo je odličan način za njegovo odvikavanje od tradicionalnih poslastica te njihovu zamjenu zdravijim alternativama.

1. Lubenica
 
Omiljeno ljetno voće brojnih pripadnika ljudske vrste, razveselit će i vašeg četveronožnog prijatelja. Bitno je samo da iz lubenice pažljivo uklonite sve koštice te da ju narežete na kocke, veličine jednog ugriza. Kao prvo, to je vrlo niskokalorična poslastica, a kao drugo, sadrži veliku količinu tekućine, koja im je u ljetnim mjesecima potrebnija više nego inače.
 
2. Bundeva
 
Osim što može biti ukusna i zdrava poslastica, koja će također osvježiti vašeg ljubimca, bundeva može poslužiti kao pomoć za još nešto, a to je mršavljenje. Ako vaš pas ima problema s prekomjernom težinom, razmislite o dodavanju bundeve u njegov uobičajeni plan hranjenja. Tako konzerviranom bundevom možete zamijeniti 1/3 njegove prehrane, s obzirom da ona ima sličnu teksturu kao i konzervirana hrana za pse te je bogata vitaminima.
 
3. Mrkva
 
Mrkva je još jedna ukusna i zdrava poslastica, sa skrivenom prednošću, a to je čišćenje zubiju vašeg ljubimca. Tako je, sirova mrkva, vašem psu može pomoći pri uklanjanju plaka. Za više rezultata, slobodno ju i malo rashladite ili smrznite. Uz to, mrkve su odličan izvor vitamina A i C te vlakana. No, nemojte pretjerivati, već ju poslužite kao poslasticu jednom tjedno.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.