5 tehnika koje će vam pomoći smiriti hiperaktivnog psa

Foto: Shutterstock

HIPERAKTIVAN pas može prerasti u problem, s puno mogućih uzroka, ali i rješenja. Većina problema proizlazi iz dosade i nedostatka stimulacije. Dakle, u cilju rješavanja problema hiperaktivnosti, važno je pronaći način da se energija psa pravilno usmjeri tijekom dana. 

Ignorirajte hiperaktivno ponašanje
 
Psi traže vašu pažnju! Obraćanjem pažnje na hiperaktivnost psa, vi zapravo potičete problem u ponašanju, koji pokušavate eliminirati. Sljedeći put kada pas skače na vas ili vas gricka i štipa, probajte da ga ne dodirujete, ne govorite mu ništa, bez kontakta očima. Možda ćete biti iznenađeni koliko se brzo pas umiri.
 
Postavite psu zadatak
 
Ako pas ima zadatak na koji se može fokusirati, na to će i usmjeriti trošenje energije. Hiperaktivnost kod pasa može nastati iz psiholoških potreba, kao i iz fizičkih. Postavljajući psu zadatak, vi umanjujete njegovo hiperaktivno ponašanje i preusmjeravate tu energiju na nešto drugo.
 
Izvedite psa u duge šetnje
 
Ako vaš pas ima puno neistrošene energije, duge šetnje su još jedan odličan način da se energija preusmjeri tamo gdje želite. Nije dovoljno da takvog psa izvedete van, tri puta dnevno po petnaest minuta-pola sata, već je neophodno da ga šetate brzim hodom na uzici, minimum dva puta dnevno, 45-60 minuta. Kada potroši energiju, vaš pas će biti iscrpljen da bi ponovno skakao.
 
Provjerite svoju energiju
 
Vaš pas je ogledalo vas. Vaša energija odražavat će se na psa. Da li ste u mirnom i stanju? Da li zračite samopouzdanjem vođe čopora? Da li vas lako iznervira neki komentar ili ste opterećeni brigama na poslu? Nervoza ili anksioznost se odražavaju i na govor tijela ili tonalitet glasa, a samim time može utjecati na energiju vašeg psa. Zato budite "vođa čopora" i ponašajte se u skladu s raspoloženjem.
 
Isprobajte aromaterapiju
 
Ne zaboravite da psi doživljavaju svijet oko sebe prvenstveno putem osjetila mirisa! Baš kao što miris lavande opušta nas, može djelovati veoma umirujuće i na vašeg ljubimca. Eksperimentirajte s aromatičnim uljima i saznajte koji miris najviše odgovara i umiruje vašeg psa.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.