6 pasmina koje se obožavaju maziti sa svojim vlasnicima

Foto: Shutterstock

AKO tražite psa kojem neće smetati vaša želja i potreba za maženjem, ovo je popis koji morate pogledati.

1. Skye terijer
 
Voli pažnju i ljubav te zato najbolje odgovara vlasnicima koji imaju dovoljno vremena da se njime bave. Najčešće se posebno veže za jednu osobu, s kojom će se vrlo rado sklupčati na kauču i uživati u maženju. Prema strancima, s druge strane, zna biti itekako nepovjerljiv.
 
2. Tibetanski španijel
 
Odlično će se slagati sa svojim vlasnicima, ali i s djecom. Ne treba previše fizičke aktivnosti, dovoljne su tri kraće šetnje dnevno, nakon kojih će se rado priviti uz vas i češkati. S obzirom na zahtjevnu dlaku, potrebno mu je gotovo svakodnevno češljanje pa znate što vam je činiti nakon večernje šetnje.
 
3. Newfoundland
 
Osim što su veliki i odani čuvari, Newfoundlandi su i velike maze. Poznat kao "nježni div" u psećem svijetu, Newfoundland rado će provesti vrijeme sa svojom obitelji, iako mu baš neće biti jasno zašto ne može stati s vama na kauč. 
 
4. Basset
 
Iako možda izgledaju kao pravi mali ljenjivci, Basseti se obožavaju maziti. Vrlo su tolerantni i sve članove obitelji voljet će podjednako, bez posebnog izdvajanja jedne najdraže osobe. On će se odlično slagati i s drugim kućnim ljubimcima.
 
5. Velika doga
 
Ne dajte da vas zavara njezina veličina. Zapravo se radi o pasmini mirne naravi, koja najviše voli provoditi vrijeme kod kuće sa svojom obitelji. Skloni su izdvajanju omiljenog člana, pored kojeg će se gotovo uvijek sklupčati, a neće imati ništa protiv neke poslastice.
 
6. Hrt
 
Možda više od svih navedenih pasmina, hrtovi će tražiti pažnju svojih vlasnika. Uz to, vrlo su odani i budite sigurni da će on zauzeti samo njegovo mjesto na vašem kauču, koje je rezervirano za uživanje i maženje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.