6 savjeta kako da uklonite neugodni miris iz kutije s pijeskom

Foto: Shutterstock

NEUGODNI miris iz kutije s pijeskom može se pretvoriti u pravi problem. Čak i ako nama ne smeta, kada gosti osjete miris, dolazi do neugodne situacije. Izdvojili smo za vas nekoliko savjeta, kako da izađete na kraj s neugodnim mirisima.
 
1. Čistite kutiju barem jednom dnevno
 
Što duže ostaci urina i izmeta stoje u kutiji, neugodni mirisi s vremenom će postajati sve jači. Zato je važno da ostatke što prije pokupite i izbacite.

2. Mijenjajte pijesak redovito
 
Čak i ako ste svakoga dana skupljali ostatke urina i izmeta, s vremenom se neugodni mirisi nakupljaju. Zato redovito bacajte korišteni pijesak i zamijenite ga novim. Također, operite kutiju toplom vodom i sapunom, a kada se osuši, posipajte čisti pijesak.
 
3. Jednom godišnje zamijenite kutiju za pijesak
 
S vremenom, lopatica kojom čistite kutiju i mačka svojim kandžicama, rade ogrebotine na dnu kutije. Ta udubljenja teško se dobro i detaljno čiste, a u njima se zadržavaju mirisi.
 
4. Isprobajte sprejeve za neutralizaciju mirisa
 
Uz pomoć malo sode bikarbone ili spreja za neutralizaciju mirisa, osvježit ćete svoje kućanstvo. Međutim, neke mačke će prestati koristiti kutiju, zato isprobajte koji se osvježivač sviđa vašoj ljubimici ili koristite one bez parfema. Poprskajte malo osvježivača svaki put kada čistite kutiju.

5. Istražite koja vrsta podloge najviše odgovara vašoj mački
 
Promijenite vrstu podloge, pazite da se sviđa vašoj mački i da pritom lijepo miriši. Važno je da odgovara i vama i ljubimcu.
 
6. Držite kutiju u dobro provjetrenom prostoru
 
Jedna od najčešćih pogrešaka koju vlasnici mačaka rade, jest držanje kutije s pijeskom u skučenoj i mračnoj prostoriji. Ovo samo pomaže da se neugodni mirisi nakupljaju. Ako je kutija na dobro provjetrenom mjestu, mirisi se lakše uklanjaju.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.