8 znakova da je vaš pas spreman za još jednog prijatelja u kućanstvu

Foto: Shutterstock

AKO razmišljate o još jednom psu, ovi će vam znakovi itekako koristiti.

Promatrajući svog ljubimca, možete jasno vidjeti je li on spreman za prijatelja, s kojim će dijeliti vas i kućanstvo. Također, uvijek je dobro prethodno potražiti savjet veterinara i/ili profesionalnog trenera.
 
1. Uživa u igri s drugima
 
Neki psi će se tijekom šetnje držati po strani od grupe koja veselo trčkara i izvodi razne akrobacije po parku. No, sasvim je druga priča ako se vaš ljubimac svaki put veselo pridruži skupini.
 
2. Nije mu problem dijeliti
 
Pas koji nema problema s dijeljenjem stvari s drugim psima, vrlo vjerojatno će takav biti i s novim psom u kućanstvu. Ako vaš pas ljubomorno čuva krevet, hranu i igračke, onda bi mu novi prijatelj mogao zakomplicirati život.
 
3. Dosada
 
Da li vaš pas po cijele dane samo leži doma, jede i spava? U takvim slučajevima, novi prijatelj bi mu mogao pomoći da bude što aktivniji, jer će se igrati zajedno i kad vi nećete biti dostupni.
 
4. Uživa u društvu gostiju
 
Ako imate prijatelje koji također imaju pse, kojima se vaš krzneni prijatelj neizmjerno veseli, vjerojatno će se veseliti i novom psu, s kojim će dijeliti kućanstvo.
 
5. Neprestana želja za igrom
 
Neki se psi žele igrati od 0-24, a vi jednostavno ne možete držati korak s njim pa bi još jedan pas svakako bio olakšanje i za vas i za vašeg ljubimca. No, pritom morate voditi računa i da drugi pas mora biti slične naravi, jer u suprotnom ćete napraviti više štete nego koristi.
 
6. Nedavni gubitak
 
Možda ste nedavno izgubili jednog psa te zbog vlastite tuge, zanemarili ste onu koju osjeća on. A budite sigurni u to da i njemu nedostaje cimer/ica, do te mjere da čak može pasti i u depresiju. Dovođenje novog psa moglo bi mu itekako pomoći u oporavku.
 
7. Potrebno mu je samopouzdanje
 
Možda će vam se činiti čudno, ali sramežljivi psi mogli bi imati velike koristi od još jednog prijatelja. Miran i samouvjeren pas, mogao bi pomoći onom drugom da postane mirniji i hrabriji. No, prethodno obavezno potražite savjet veterinara.
 
8. Imao je prijatelja prije vas
 
Psi u skloništima najčešće na sretan dom čekaju u parovima ili čak grupama. Ako je on bio dio para, možda mu itekako nedostaje prijatelj. Raspitajte se u azilu kako je izgledao njegov život prije nego ste se vi pojavili.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.