Najzanimljiviji pseći rekordi iz Guinessove knjige

Foto: Screenshot Youtube

GUINESSOVA knjiga rekorda za 2015. godinu upravo je stigla u knjižare diljem svijeta, a u njoj se ne nalaze samo ljudi.

I mnogi psi su ostavili svoj trag u povijesti rušeći rekode. Donosimo nekoliko najzanimljivijih aktualnih rekordera.
 
1. Najbrži pas na romobilu
 
Dobro ste pročitali. Bila je to utrka na 30 metara, a nabolji rezultat postigao je pas Norman, u vlasništvu Karen Cobb iz SAD-a (20,77 sekundi). Pogađate, utrka je održana u američkoj saveznoj državi Georgiji.

2. Utrka na šapama
 
Pobjednik je bio psić imena Jiff. On je na prednjim šapama prošao 5 metara u svega 7,76 sekundi, a na zadnjim 10 metara u 6,56 sekundi.

3. Spašavanje čovjeka iz vode
 
Jack The Black, spasio je čovjeka iz vode u minutu i 36 sekundi, na udaljenosti 25 metara od obale. Utrka je održana na jezeru Kaarster u Njemačkoj 2013. godine.
 
4. Broj poslastica na psećem nosu
 
Pobjednik ovog natjecanja je Monkey, a u jednom je trenutku na nosu balansirao čak 26 poslastica.

5. Najmanji pas na svijetu
 
U smislu visine, najmanji živući pas je ženka čivave po imenu Milly, koja je visoka svega 9.65 cm, a živi u Puerto Ricu.

6. Najveći pas na svijetu
 
Iako je uginuo u rujnu ove godine, Zeus i dalje drži rekord. On je uvršten u knjigu još 2012. godine, pripada pasmini njemačke doge, a bio je visok 1,118 metara. Živio je sa svojom obitelji u Michiganu. Što se tiče najvećeg živućeg psa na svijetu, to drži jedna ljepotica iz Kanade. Ona se zove Morgan i visoka je 98,15 cm.

7. Prvi pas za otkrivanje dijabetesa

Prvi pas za otkrivanje dijabetesa bio je zlatni retriver Armstrong, 2003. godine. On je iste te godine treniran u Kaliforniji, kako bi putem mirisa osjetio kemijske promjene koje vode do hipoglikemije (niske razine šećera u krvi), koja može uzrokovati dijabetes. Dobrotvorna obuka pasa za otkrivanje dijabetesa osnovana je 2004. godine.

Pssst! Još jedna zanimljivost je i najskuplji Snoopy suvenir na svijetu. Replika je izrađena u Hong Kongu, a cijena joj je prava "sitnica" - 372 tisuće dolara. Visoka je 14 cm i optočena sa 9,917 bijelih dijamanata, 783 crna dijamanta i 415 rubina.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.