Nisu za čistunce: Ovi se psi obilno linjaju i sline

Foto: Shutterstock

AKO STE čistunac koji ne podnosi da mu se ljubimac linja ili slini po namještaju, ove pasmine definitivno nisu za vas:

1. Newfoundland



Ovaj prekrasan, impozantan i nesebičan pas ipak ima neke mane. Dom će vam, ubrzo nakon njegova dolaska, postati pun dlake i sline. Ova dobroćudna čupava zvijer neće ni primijetiti koliko posla vam zadaje svakoga dana.

2. Mastif



Mastif je besraman slinavac kojemu često treba brisati njušku i čistiti nabore na njoj. Ako vam nije problem uz sebe uvijek imati maramice kojima ćete to raditi, spremni ste za ovog nježnog diva.

3. Pas svetog Huberta



Još jedan poznati slinavac naučit će vas cijeniti svakodnevne stvari kao što su čisti zidovi i odjeća bez pseće sline. Obilno se linja u proljeće i jesen.

4. Bernardinac



Osim dugog, gustog krzna koje se linja, ovaj dobroćudni div poznat je po tome što tragove sline i hrane ostavlja svuda oko sebe.

5. Pirinejski planinski pas



Ovaj veličanstveni veliki pas ima dugo krzno se konstantno linja, što znači da trebate biti spremni na svakodnevno usisavanje i uklanjanje dlaka s namještaja. Međutim, ovaj će vam plemeniti pas svojim dobroćudnom karakterom nadoknaditi uloženi trud.

6. Bordoška doga



Ovaj krupni pas poznat je po obilnom slinjenju i linjanju, što je prikazano i u filmu koji je proslavio ovu pasminu, Turner and Hooch. Međutim, vrlo je odan i uživa ljudskom društvu.

7. Klamber španijel



Najkrupniji od svih španijela poznat je obilnom linjanju, a ni slinjenje mu nije strano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.