Proljeće i dlaka su u zraku: Kako umanjiti linjanje?

Foto: weheartit

DONOSIMO vam tri korisna savjeta.

1. Prehrana
 
Pseća prehrana ima veliku ulogu po pitanju krznenog kaputa vašeg psa. Ako pas ne dobiva odgovarajuću hranu, to može pridonijeti masovnom opadanju dlake. Potražite hranu, koja na popisu namirnica ima meso kao prvi sastojak. To ne samo da će pridonijeti izgledu i zdravlju njegove dlake, već i cjelokupnom zdravlju. Također, dodajte žlicu lanenog ili maslinovog ulja u pseće obroke. To može umanjiti upale kože, nastajanje peruti te učiniti njegovu dlaku sjajnijom.
 
2. Četkanje
 
Učinite četkanje događajem na dnevnoj bazi. Ako svog ljubimca četkate svaki dan, manje je vjerojatnije da će se krzno gomilati na kauču i ostalim površinama po kući. Raspored ne treba biti strogo određen, već kad vi imate slobodnog vremena, kao npr. navečer uz omiljenu seriju.
 
3. Okruženje
 
Pretjerano opadanje dlake može biti i pokazatelj stresa i tjeskobe. Pritisak na pseće živce, može se pokazati i na psećoj koži i dlaci. Pokušajte stvoriti sigurni i neutralni prostor za svog ljubimca te mu osigurajte kutak, u koji će moći otići svaki put kada mu gužva, buka i ljudi postanu previše. Također, možete isprobati još jedan trik, koji odavno pali na ljudima, a on uključuje ulje lavande. Stavite nekoliko kapi na njegove deke, jastuke, krevetić, igračke i slično. Lavandin miris odavno se koristi kao "umirujući" miris.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.