Stigla pomoć u Dvor na Uni: Volonteri i veterinari pomogli psima izvučenima iz poplave

Foto: Facebook (volonteri)

PISALI smo ranije o Ivani Begović i njenom bratu koji su nadljudskim snagama izvukli preko 40 pasa iz svog doma Dvoru na Uni kada ih je pogodila poplava.

> Hitno potrebna pomoć: Ostala bez doma u poplavi s preko 40 pasa

Naime, Ivana Begović u Dvoru na Uni, kaže, vodi miniazil za pse s tog područja, s obzirom na to da o psima tamo, kako ističe, nitko ne vodi računa.

Kao da joj nije bilo teško samoj uz pomoć teško bolesnog brata koji se bori s karcinomom pluća, sada je dom koji je prije šest mjeseci dobila na korištenje kako bi se skrbila o životinjama - poplavljen. U spašavanju nje, njezinog brata i preko 40 pasa nije joj pomogao nitko osim nekoliko prijatelja. Kada se voda počela približavati, zabrinuta Ivana je počela zvati policiju iz Dvora, općinu, sisačko-moslavačku policiju, službu za poplave... Policajac joj je navečer rekao da "neće ta voda doći ni do dvorišta". Životinje su izmještene u napuštenu kuću u izgradnji obitelji Begović te u stan njihove mame. Međutim, kada se poplava povukla, u pomoć su im došli volonteri kako bi se psi mogli vratiti natrag.

Stigle donacije i pomoć

Nakon što su im stigle prve donacije, u Dvor su se zaputili predstavnici nekih udruga za zaštitu životinja, dobri ljudi koji su odlučili pomoći te čak šest veterinara koji su pregledali sve pse.

Osim samih volontera Društva za zaštitu životinja Kanellos i Udruge za promicanje kreativnog izražavanja Kis, na put su krenuli i veterinari ambulante Fiziovet, Centra za rehabilitaciju pasa Silver te ambulante Gajnice. U prijevozu donacija pomogle su mesnice Ruklić, ponudivši kombi.

Nakon dolaska je uslijedio kompletan veterinarski pregled svih pasa, a zatim prijevoz pasa na staru poplavljenu lokaciju malog skromnog skloništa za pse gdje su svi pregledani psi nakon devet dana konačno mogli biti u ograđenom dvorištu i trčkarati slobodno.

Svi koji žele pomoći Begovićima u brizi za pse, slobodno im se mogu javiti, kako im se opet ne bi dogodila slična sudbina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.