Svjetski dan ptica selica u zagrebačkom zoološkom vrtu

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

U SUBOTU i nedjelju, 10. i 11. svibnja, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Svjetski dan ptica selica. Ovogodišnji će program istaknuti važnost ptica za turizam. Pažnju posjetitelja Vrta već privlače dva ptića iz rodina gnijezda. Edukativni će se program održavati u subotu i nedjelju od 11 do 18 sati.

Svake godine više od milijarde turista prelazi međunarodne granice. Uz povijesne i kulturne znamenitosti važan je razlog turističkih putovanja bogatstvo prirode. Nacionalni parkovi, parkovi prirode i zoološki vrtovi sve su važnija turistička odredišta, a promatranje ptica, fotografiranje i posjećivanje njihovih staništa sve popularniji turistički sadržaji. Zbog toga su turizam i očuvanje prirode i ptica selica usko povezani. Više o toj temi posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba moći će doznati tijekom vikenda.

U Edukacijskom će centru moći upoznati ptičje atrakcije svih kontinenata svijeta, a kako bi mališani mogli krenuti i u vlastito putovanje putovima ptica selica, osmišljen je atraktivan poligon. Na katu paviljona Insektarij u subotu u 12,15 sati počinje predavanje o temi "Rekorderi među pticama".
Zahvaljujući suradnji edukatora Vrta s udrugom Biom posjetitelji će moći dalekozorima zaviriti u život u Maksimiru nastanjenih ptica selica. Iz jednog gnijezda već proviruju dva ptića. Kad ojačaju, mlade će rode biti puštene u Park prirode Lonjsko polje.

Svjetski dan ptica selica počeo se obilježavati 2006. godine s ciljem promicanja i naglašavanja važnosti zaštite ptica selica te njihovih staništa.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.