Za ljubitelje tišine: Pasmine koje najmanje laju

Foto: Shutterstock

VOLIMO pse, ali ne volimo (a pogotovo naši susjedi) slušati beskonačan lavež. Ako tražite psa koji je blag za uši i laje vrlo malo ili nimalo, razmislite o nekoj od sljedećih pasmina:

1. Basenji



Ovaj vrlo zanimljivi afrički pas poznat je po tome što ne laje, već kada je uzbuđen proizvodi zvuk sličan jodlanju, ali ni to ne čini prečesto.

2. Afganistanski hrt



Jedan od najljepših i najelegantnijih pasa još je i vrlo elegantan i vezan uz obitelj. Iako u životu voli ekstreme, ekstremno lajanje nije nešto što ga pretjerano zanima.

3. Bulmastif



Ova je pasmina vrlo umiljata, uravnotežena i zaštitnički raspoložena prema obitelji, ali ipak više slini, njuška i hrče, nego što laje.

4. Škotski jelenji hrt



Ovaj je pas ima srce lovca, ali doma se ponaša dostojanstveno te se odlično slaže s obitelji. Ne morate se brinuti zbog lajanja, ali trebate pripaziti na psa kada je u blizini glodavaca ili manjih životinja.

5. Rodezijski Ridgeback - Afrički gonič lavova



On je velik i vrlo snažan i ne treba mu lajanje kako bi obranio svoj čopor. Odličan je lovac koji voli aktivnosti u prirodi, ali i uživati sklupčan na kauču.

6. Shar-Pei



Simpatičan i tih, ovaj naborani kineski pas vrlo je povezan s obitelji, a laje samo kada se igra ili je u neposrednoj opasnosti.

7. Ruski hrt - Borzoi



Ovi prekrasni i graciozni psi uglavnom su tihi i vrlo pristojni. Ipak, treba im mnogo aktivnosti i igre.

Na kraju ipak imajte na umu da su, iako su neke pasmine sklonije lajanju od drugih, svi psi individualci te lajanje ovisi o nizu čimbenika, od genetike do odgoja, a ne samo o pasmini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.