Žablji dan u nedjelju u zagrebačkom ZOO-u: "Dođite i sjajno se žabavite"

Foto: Shutterstock

ZAGREBAČKI Zoološki vrt u nedjelju, 6. travnja, obilježava "Žablji dan" na temu "Vodozemci kao čudo prirode".

Žablji će se dan obilježiti od 11 do 18 sati, a edukatori ZOO-a djeci upućuju poziv - "Dođite i sjajno se žabavite!"

"Žablji dan" se u zagrebačkom Zoološkom vrtu organizira već šest godina, a glavni su ciljevi događaja promicanje zaštite vodozemaca te upoznavanje posjetitelja s njihovim jedinstvenim odlikama, neobičnom načinu života te nevjerojatnim sposobnostima. Upravo ih to čini čudom prirode, ističe edukator ZOO-a Tomislav Krizmanić.

Tijekom "Žabljeg dana" posjetitelji će moći upoznati najneobičnije vodozemce te dodirnuti živu žabu. Za one koji žele naučiti što više o čudesnom svijetu vodozemaca, u paviljonu Insektarij pripremljena je posebna interaktivna izložba. Na njoj će posjetitelji moći vidjeti i vrste vodozemaca koje se ranije nisu mogle vidjeti u Zagrebu, a među njima su tajlandska žaba bradavičarka, uhata borneanska gatalinka i amazonska mliječna žaba.

Kreativci će u likovnim radionicama izrađivati straničnike s motivima vodozemaca te origami žabice. Za ljubitelje zabave na otvorenom organizirane su igre "Žablje muke", "Njam, njam" i "Super tata".

Volonteri Hrvatskog herpetološkog društva Hyla predstavit će svoje projekte zaštite i istraživanja vodozemaca, navodi u priopćenju zagrebački Zoološki vrt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.