Zašto psi vole mačju hranu?

Foto: Shutterstock

KAO što većina vlasnika pasa i veterinara zna, rengen psećeg trbuha često pokaže iznenađujuća otkrića. Dok će neki psi pokušati pojesti sve, jedna stvar koja snažno privlači većinu pasa je mačja hrana. 

Vizualno, pseća i mačja hrana izgledaju jako slično, ali postoje neke važne razlike. Mačke su primarno mesojedi, što znači da moraju jesti meso kao glavninu prehrane, a psi su svejedi i trebaju prehranu s više vlakana nego što isključivo mesna prehrana može osigurati.
 
Veterinari pretpostavljaju da tajna ljubavi prema mačjoj hrani leži u tome što je ona bogatija proteinima i zbog toga ima bolji okus. Doktorica Sharon Crowell-Davis, profesorica na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta Georgia kaže kako ona koristi mačje poslastice kao nagradu prilikom treninga pasa s poremećajima u ponašanju. Mačje poslastice su ukusne, psi ih dobro podnose, a izvrsna su motivacija za učenje novog obrasca ponašanja. 
 
Ali samo zato što nešto ima dobar okus, ne znači da se treba jesti stalno. Dr. Crowell-Davis kaže kako mačja hrana za pse predstavlja isto što i torta za ljude. Nije najbolja za prehranu čovjeka i ako samo jedete tortu, vjerojatno će vam biti loše nakon nekog vremena. Ali ako se povremeno s njom počastite, u tome nema nikakve štete. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.